Brug ikke denne ansigtsmaske: Sikkerhedsstyrelsen siger stop

21/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Ansigtsmasker er blevet langt mere almindelige i gadebilledet i Danmark, selvom man i mange andre lande ser dem brugt i langt højere grad i det offentlige rum. Foto: Shutterstock.
Sikkerhedsstyrelsen advarer tirsdag mod en ansigtsmaske, som ikke lever op til de krav, som danske myndigheder stiller til netop værnemidler. Det betyder konkret, at der ikke er nogen sikkerhed for, at masken rent faktisk beskytter mod coronavirus. Det fortæller Sikkerhedsstyrelsen på Twitter.  "Advarsel! Stop brug af denne maske – den lever ikke op til reglerne for personlige værnemidler," skriver Sikkerhedsstyrelsen på Twitter.  Udover at de gør opmærksom på maskerne på sociale medier, har styrelsen også udsendt en pressemeddelelse, hvori styrelsen advarer mod brugen. Heri fortæller de, at ansigtsmaskerne er ulovligt mærket. "Det kan ikke dokumenteres at produktet yder den beskyttelse imod biologiske agenser, som det oplyses af forhandleren. Produktet er ulovligt CE-mærket, og har ikke gennemgået de overensstemmelsesprocedure som er angivet i EU forordning 2016/425 om personlige værnemidler." Drejer sig om disse masker Maskerne kommer fra fabrikant Hilfling Labels, i Danmark forhandles de af Hilflings Labels og igennem hjemmesiden Mundbind.nu. Sikkerhesstyrelsen har bedt, at stoppe både salg og markedsføring af produktet. Styrelsen advarer dog nu i tilfælde af, at danskere skulle have købt masken tidligere.   "Forhandleren er blevet påbudt at stoppe salget og markedsføringen af produktet. I den forbindelse er forhandleren også blevet påbudt at oplyse kunder om at det ikke kan dokumenteres at masken yder beskyttelse imod biologiske agenser," udtaler Sikkerhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.   

Mest læste i dag

Sikkerhedsstyrelsen advarer tirsdag mod en ansigtsmaske, som ikke lever op til de krav, som danske myndigheder stiller til netop værnemidler. Det betyder konkret, at der ikke er nogen sikkerhed for, at masken rent faktisk beskytter mod coronavirus. Det fortæller Sikkerhedsstyrelsen på Twitter. 

"Advarsel! Stop brug af denne maske – den lever ikke op til reglerne for personlige værnemidler," skriver Sikkerhedsstyrelsen på Twitter. 

Udover at de gør opmærksom på maskerne på sociale medier, har styrelsen også udsendt en pressemeddelelse, hvori styrelsen advarer mod brugen. Heri fortæller de, at ansigtsmaskerne er ulovligt mærket.

"Det kan ikke dokumenteres at produktet yder den beskyttelse imod biologiske agenser, som det oplyses af forhandleren. Produktet er ulovligt CE-mærket, og har ikke gennemgået de overensstemmelsesprocedure som er angivet i EU forordning 2016/425 om personlige værnemidler."

Drejer sig om disse masker

Maskerne kommer fra fabrikant Hilfling Labels, i Danmark forhandles de af Hilflings Labels og igennem hjemmesiden Mundbind.nu. Sikkerhesstyrelsen har bedt, at stoppe både salg og markedsføring af produktet. Styrelsen advarer dog nu i tilfælde af, at danskere skulle have købt masken tidligere.

Denne masker bør du ikke bruge. Foto: Sikkerhedsstyrelsen

 

Et andet billede af masken. Foto: Sikkerhedsstyrelsen

"Forhandleren er blevet påbudt at stoppe salget og markedsføringen af produktet. I den forbindelse er forhandleren også blevet påbudt at oplyse kunder om at det ikke kan dokumenteres at masken yder beskyttelse imod biologiske agenser," udtaler Sikkerhedsstyrelsen i pressemeddelelsen. 

 

Anbefalet til dig