Danskere advares inden tur i skoven

Foto: Shutterstock

Der er så kønt derude i skoven. Lige i denne tid skal man dog tage sig en smule i agt, advarer Naturstyrelsen nu.

"Hvorfor er hjortene i Dyrehaven aggressive over for hunde og deres ejere i denne tid?"

Sådan starter Naturstyrelsen en advarsel til danskerne. Styrelsen vil gerne have, at man med udmeldingen kan undgå nogle af de situationer, der indimellem opstår i landets skove på denne tid af året. Det forklarer Naturstyrelsen videre i teksten. 

"Hvert år får vi i Naturstyrelsen henvendelser fra hundeluftere i Dyrehaven, som er blevet angrebet eller har følt sig truet af hinder (hunhjorte)," skriver Naturstyrelsen - og uddyber: 

"Hjortene kan være meget nærgående og ligefrem rejse sig på bagbenene og sparke ud med forbenene, mens de forfølger hunde og de menneskene, der er med."

Læs også

Klar besked til Frederik: Hold dig væk

Derfor er de mere agressive

En årvågen hind med sin kalv

”Her i maj og juni er det tiden, hvor vi har små kronkalve liggende i skjul i Dyrehaven, og hvor hinderne passer på deres kalve og derfor går efter folk med hunde - også hunde i snor. Baggrunden er, at flere hinder har oplevet, at deres kalve har været i fare for eller er blevet jaget af hunde, og hinderne, kalvenes mødre, husker godt og har skarpe klove, som de sparker med, når de føler sig truet”, fortæller Torben Christiansen, skovfoged og skytte i Dyrehaven

Ofte ligger kalven gemt i det høje græs, mens hinden græsser i området samtidig med, at hun holder et skarpt øje med eventuelle farer. Hjorten opfatter hunden som en ulv, og hun vil forsvare sit afkom, ligesom alle andre mødre vil. Netop i de første uger, hvor kalven er meget lille, er den sårbar overfor rovdyr som hunde. Så lige pludselig kan man opleve, at der dukker en vred kalvemor op, som passer på en kalv i skjul i nærheden og derfor truer hund og ejer. Bliver man udsat for den oplevelse, må man slippe hunden, så man selv undgår faren og derefter bevæge sig så roligt som muligt væk fra det truende dyr.

”Jeg anbefaler, at man går med sin hund i den del af Dyrehaven, hvor hinderne og kalvene normalt ikke kommer, altså nord for Eremitageslottet, eller vælger at lufte sin hund i en af vores skove udenfor Dyrehaven. Vi kan ikke slå de aggressive hinder ihjel, da det vil betyde, at kalven sulter ihjel, og vi kan ikke garantere fri færdsel hvor hinderne færdes. Hunden skal som altid være i snor. ”, slutter Torben Christiansen

Naturstyrelsen Hovedstaden kører for tiden en omfattende hundekampagnen på alle arealer, som netop understreger vigtigheden af, at hundeluftere skal holde deres hunde i snor.

Læs også

Hundredvis af danskere skal tjekke e-Boks: Har fået delt billeder mod deres vilje

 

 

 

Læs også