DMI advarer: Det er ikke uden risiko

Foto: Shutterstock

Nu skifter vejret - og det betyder også, at der kan opstå en række problemer som man bør være ekstra opmærksom på.

I de seneste par uger har de fleste af os sikkert været ekstra opmærksomme på vejret, da der pludselig i den grad blev vinter i Danmark. Mange steder har man skulle være ekstra opmærksom hvis man skulle ud og køre - og er man husejer, så har man sikkert også været ude og lufte sneskovlen et par gange.

Men nu er vinteren altså på vej retur og foråret står for døren - i weekenden meldes der endda om tocifrede temperaturer. Det er sikkert sød musik i ørene hos mange, efter et par ugers bidende kulde. 

Læs også

Rørende detalje: Derfor afslørede Harry og Meghan baby-lykke på denne dag

Men dette skift er ikke helt uden risiko - er du husejer er der nemlig en række problemer, der nemt kan opstå når temperaturen stiger og sneen begynder at tø.

Derfor advarer DMI nu de danske boligejere, så de kan forberede sig og være ekstra opmærksomme, nu hvor vejret er i gang med at skifte. 

"Nu hvor foråret er ved at melde sin ankomst, kommer der også varme. Det betyder, at sneen begynder at smelte og dermed blive den også tung. I dag falder også en del regn, og kombinet med smeltende sne giver det en stor vandmængde samlet," sådan skriver DMI på deres hjemmeside. 

De mildere temperaturer kan skabe vandskader

Derudover er der også tilføjet en liste over de problemer, som kan forårsage vandskade i en bolig.

  • Frosne vandrør der tør op (sommerhuse)
  • Problemer på tage
  • Sne der falder ned fra tage
  • Meget vand på veje og genfrysning
  • Smeltende fygesne der tør på lofter

Derfor bør man altså være ekstra opmærksom i disse dage.

Det skiftende vejr skaber ikke kun problemer for boligejerne - også på de danske veje er der onsdag morgen kaos på grund af det skiftende vejr. 

På Holbækmotorvejen meldes der blandt andet om et oversvømmet spor, der danner en "meget lang og massiv kø". Melder DR P4 Trafik København og Sjælland.

Læs også

Muligt alkoholforbud: Fremover bliver disse arrangementer måske alkoholfrie

Vejen har tidligt onsdag morgen været delvist spærret i over en time, på grund af oversvømmelsen. Derfor melder vejdirektoratet om en forlænget rejsetid på omkring 50 minutter.

Det er dog ikke kun på Holdbækmotorvejen at der kan ligge vand på vejene, det kan der også være risiko for andre steder i landet - så kør forsigtigt.