DMI advarer: Nu rammer snestormen

Foto fra Bornholm mandag, hvor snestormen allerede har ramt. Foto: Presse-fotos.dk

Der er nu snestorm på vej flere steder i landet - og du bør derfor passe ekstra godt på, hvis du skal ud i trafikken.

Allerede søndag begyndte DMI at advare om, at vinteren for alvor var på vej og at det kunne skabe problemer. I går kom der en kategori 2 varsel - og det samme gør sig gældende i dag. En kategori 2 varsel dækker over "farligt vejr" og på hjemmesiden beskrives det således:

"Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude."

I dag skal danskerne i den grad være særdeles opmærksomme, især hvis de skal færdes i trafikken - for der er nemlig snestorm på vej til flere steder i landet. Der kommer snestorm i løbet af dagen, og det betyder samtidig at der vil være risiko for snefygning.

Læs også

Melder ud: Det kommer du ikke til at se i X Factor

Under varslen på DMIs hjemmeside fortæller de, at der i det sydøstlige forventes mellem 15 og 30 centimeter sne i varslingsperioden. Derudover forventes også vind fra øst og nordøst på mere end 10 meter i sekundet.

Her rammer det

Mængden af sne der falder vil variere fra sted til sted.

DMI varsler snestorm over Bornholm, Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster. Den strækker sig fra i dag klokken 06.00 til i morgen klokken 15.00. Der er risiko for, at snestormen vil medføre lukkede veje.

Tager vi et kig på resten af landet, så varsler DMI også en kategori 1-varsel i Østjylland, Sydjylland, hele Fyn og Sydsjælland.

Denne varsel skyldes snefygning. Her er varslen allerede trådt i kraft, da den begyndte mandag aften klokken 19.40, og den vil strække sig til omkring klokken 18.00 i dag.

DMI forventer, at der vil komme frisk vind til kuling samtidig med, at der vil falde sne. Snefygningen kan medføre hurtig lukning af udsatte veje.

Skal du ud i trafikken i dag, så vær opmærksom på, hvor meget sne der falder i dit område, og hvor meget det vil blæse.

 

Læs også

Efter udmelding fra Mette Frederiksen: "Der når vi jo måske aldrig til"

 

 

Læs også