DMI advarer: Så slemt bliver det

25/9/20 04:40

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Fredag morgen har DMI netop opdateret deres varsel, som de udsendte torsdag.

Der er er fortsat udsendt en kategori 2 varsel, som nu gælder for endnu flere steder i landet. Nu gælder varslen Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, København, København, Nordsjælland, Østjylland, Nordjylland og Bornholm. 

Hvis du bor i disse områder, så er det en rigtig god ide, at huske paraplyen og gummistøvlerne, hvis du bevæger dig udenfor - der varsles nemlig om kraftig regn. En kategori 2 varsel dækker over beskrivelsen farligt vejr, som kan påvirke omgivelser såsom trafik og forsyning. Der rådes desuden til at være ekstra opmærksom, når man færdes. 

Der varsles om kraftig regn med lokale skybrud. Mange steder vil der falde mellem 30 og 50 mm regn - lokalt kan der komme mere end det. I løbet af dagen ved regnen også brede sig mod nord. Derfor gælder DMIs advarsel frem til lørdag formiddag klokken 11. 

Luk døre og vinduer

'Luk vinduer og døre, og led vandet væk fra din bolig. Nedsæt hastigheden, mens du kører, for at undgå akvaplaning, og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden,' skriver DMI i en pressemeddelelse.

Kraftig regn er defineret ved mere end 24 mm på 6 timer, og dette kriterium ventes flere steder at blive overskredet. Lokale skybrud, med mere end 15 mm på 30 minutter, kan heller ikke udelukkes.

Så fra DMI meldes der om en sjaskvåd fredag - men weekenden vil dog slutte af med lune temperaturer og sol.

Lørdag får vi især i Nordjylland, først skyet med regn - men ellers tørt og stedvist lidt eller nogen sol. Over de sydøstlige egne vil der dog hen på dagen komme mere skyet og regn. Temperaturer mellem 16 og 19 grader.

Søndag starter med skyet vejr og regn, med byger flere steder i landet. I løbet af dagen vil det klare op østfra og der bliver nogen sol til hele landet. Temperaturer mellem 18 og 22 grader - dog med jævn til hård vind.

Næste uge ser ud til fortsat at byde på ustadigt vejr, med perioder med sol, regn og skyer.