DMI advarer: Voldsomt vejr rammer Danmark

Foto: Shutterstock

Nu lyder der en advarsel fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Onsdag morgen har DMI udsendt en advarsel om voldsomt vejr, der er gældende fra i morgen kl. 15.00 til i morgen aften kl. 21.00. 

Det er en kategori 1 varsel der er udsendt og denne defineres som "voldsomt vejr", hvilket betyder at man bør være opmærksom på vejrudviklingen, da den kan påvirke omgivelser og udendørsaktiviteter.

Læs også

Politiet: Sådan gik det til, at tre-årig døde på legepladsen

Advarslen dækker Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, København, Nordsjælland, Midt- og Vestjylland og Nordjylland. Der meldes om vindstød af stormstyrke, DMI melder at de forventer stormende kuling 20-23 m/s fra nordvest, med vindstød af stormstyrke 25-30 m/s. 

"Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må spærres for trafik," skriver DMI under de gule områder på Danmarkskortet, der indikerer hvilke steder i landet der varsles for. 

"Heftige vejr-døgn" 

Desuden beskriver DMI torsdag og fredag som "et par heftige vejrdøgn" der venter forude. 

Begge dage er der nemlig både regn og blæst på menuen - og især torsdag vil vi blive mindet om, at vi har taget hul på efteråret som byder på mange hurtige vejrskift. Danmark rammer ind i en kraftig vestlig strømning, lige midt i polarfronten. 

Natten til torsdag udvikles et lavtryk syd for Island, og har kurs mod Sydnorge og de Svenske søer. Først vil vi få regn og herefter vil det blæse op, men i løbet af torsdag eftermiddag kommer vinden op på den "store klinge". Derfor vil vi mange steder få vindstød af stormstyrke, hvor det dog vil blive værst i den nordlige og østlige halvdel af landet. 

Læs også

Sarah gav ofte sin 77-årige flinke nabo mad: Så opdagede hun hans grusomme hemmelighed

Der er dog også godt nyt - der meldes nemlig om flot weekend-vejr. 

I weekenden vil et højtryk brede sig op over Danmark, hvilket sender solen på himlen - dog ka der nogle steder være tåge i morgen- og formiddagstimerne, der kan drille en smule. Hvis skyerne ikke får for meget fat, så kan vi nå op på temperaturer mellem 15 og 18 grader, med svag vind.