DMI: Markant vejrskifte på vej

Foto: Shutterstock.com

Et markant vejrskifte er på vej ind over Danmark, og flere steder i landet fører det nattefrost med sig.

Vinteren er ved at gøre sit indtog i Danmark. I løbet af natten og torsdag vil en koldfront nemlig bevæge sig ned over landet fra nordvest, fortæller Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Læs også

Indfører krav om mundbind på julemarkeder

Derudover har to lavtryk kurs mod Danmark i de kommende dage, hvilket vil føre koldt luft frem mod landet.

I de kommende dage vil det derfor kunne mærkes på temperaturen, at vi befinder os i den sidste del af året. Om dagen vil temperaturen falde til omkring 5 grader, mens der flere steder i landet vil være nattefrost.

Klaus Larsen fortæller, at vi dog kan se frem til mere sol, men også flere byger, som kan have indslag af hvidt - dog kun i mindre omfang.

"Det er dog nok de færreste, der vil kunne nå at lave en snemand," lyder det fra Klaus Larsen.

Især i løbet af fredagen vil der være regn- eller sludbyger flere steder i landet. Her vil der også være mest skyet, men der blive også perioder med lidt eller nogen sol.

Temperaturen forbliver dog i den lave ende af skalaen, da dagstemperaturerne svinger mellem 3 og 6 grader. Om natten kan bygerne lokalt være med sne med temperaturer mellem frysepunktet og 4 grader.

DMI oplyser, at den kolde luft forventes at blive over Danmark weekenden over samt mandagen med. I disse dage vil der være vind i skiftende retninger.

Fra fredag frem til mandag vil der være spredte byger, der kan have et vinterlige islæt, hvorfor der kan falde slud.

Læs også

Dronning Margrethe bekræfter: Nu er det sket

I løbet af weekenden kan der i nattetimerne byde på temperaturer under frysepunktet, men især natten mellem mandag og tirsdag kan det blive koldt med temperaturer helt ned til 5 graders frost.