DMI melder ud: Luk døre og vinduer

Foto: Shutterstock

Igen i dag skal vi forberede os på både regn og torden.

Ugen startede vådt og med et voldsomt regnvejr mange steder i landet - og desværre lyder meldingen nu på, at tirsdagen ikke umiddelbart bliver meget bedre.

Der er tirsdag morgen udsendt en risikomelding, der på kortet hos DMI dækker hele landet. 

En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, der kan udvikle sig til et varsel. Derfor bør man være opmærksom på sine omgivelser og holde sig opdateret på vejrsituationen. 

Læs også

Kronprins Frederik overrasker: Sætter vild rekord

Vejret starter i dag fredeligt med mulighed for sol i de nord- og østlige egne, mens man i den syd- og vestlige del får skyer og lidt regn. Men henover eftermiddagen rykker en koldfront ind over landet fra vest og der opstår byger. 

Bygerne i eftermiddag forventes at blive kraftige og med torden, men de bevæger sig også hastigt mod nord, så det er usikkert om kritieriet for skybrud opnås - for at opnå det, skal der falde 15 mm regn på 30 minutter.

Medfører risiko for lynbrande 

I dag får vi temperaturer mellem 17 og 25 grader, hvor det bliver varmest østpå. Hen på eftermiddagen kan der komme kraftige byger, der også kan være med torden - dog ser Bornholm ud til at gå fri, hvor der her vil være en del eller nogen sol hele dagen. 

Hvis vi tager et nærmere kig på risikomeldingen, der lige nu dækker hele landet - pånær Bornholm - så står der således:

"Vær på mærksom på, at lavtliggende områder, som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store åbne områder, som f.eks. fodboldbaner når lyn og torden nærmer sig."

Læs også

Rasmus Seebach og Julie Teglhus deler stor sorg: Var helt knust

I de kommende dage, ser det også ud til, at vi godt kan forberede os på mere ustadigt sommervejr. 

Der vil fortsat komme både regn, sol og byger med torden. Vi kan dog stadig se frem til lune temperaturer, som kommer til at ligge på mellem 18 og 25 grader. 

Du kan følge vejrsituationen hos DMI her

 

 

 

 

 

 

Læs også