DMI slår alarm: Voldsomt vejr rammer Danmark i dag

Foto: Shutterstock

DMI har udsendt en kategori 1-varsel, da der ventes voldsomt vejr i dag

Har du planer om at skulle ud af døren ud på aftenen, så skal du klæde dig godt på og være opmærksom.

DMI har nemlig udsendt en kategori 1-varsel, da der er voldsomt vejr på vej. Ifølge DMI ventes der særligt i Jylland at falde store mængder regn. 30mm til 50mm ventes der i srivende stund, samtidig med, at der kommer store mængder blæst.

Hård eller stormende kuling og kraftig regn gør altså, at DMI advarer fra klokken 20.00 i aften. Varslen løber til og med i morgen klokken 20.00.

Det er særligt den midterste del af Jylland, der bliver ramt, og det vil strække sig fra vest til øst. Fyn og Sjælland skulle umiddelbart gå fri.

Læs også

Opfordrer nu danskere: Gør det hurtigst muligt

Vejret resten af ugen

Af DMI's 7-døgnsudsigt fremgår det desuden, at det bliver en efterårsferie, der kommer til t byde på typisk efterårsvejr med mange skyer, blæst og regn i perioder. 

Onsdag skiller sig ud med milde temperaturer, men bliver dog en våd og blæsende dag. Torsdag passerer en koldfront Danmark, hvilket markerer et skifte til en periode med både koldere og mere blæsende vejr.

Ifølge DMI er der større usikkerhed om, hvor stor mængde regn, man skal forvente i løbet af torsdag. Flere prognoser viser dog, at danskerne næppe skal forvente at kunne hænge regnfrakken tilbage i skabet i løbet af torsdagen.

Dette gør sig også gældende i Jylland, hvor det værste kommer tirsdag og onsdag, men heller ikke torsdag kommer man i det jyske til at slippe helt for regn.

I løbet af torsdag aften og nat klarer det, men der kan fortsat komme byger. Fredag forventes der nogen sol, men ud på dagen kommer der også byger nogle steder. Disse byger han tilmed være med hagl

 

Læs også

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet