DMI spår lunere temperaturer: Nu advarer forsikringsselskab

Af: Thea Andersen

|

10/01/2024

Foto: Nyheder24.dk
Foto: Nyheder24.dk
TØVEJR PÅ VEJ: Risikoen for frostskader er ikke ovre, fordi termometret snart viser varmegrader. Derfor har GF Forsikring indledt en informationsindsats over for de husejere, der har været hårdt ramt af sne og kulde.

Mest læste i dag

Efter en lang periode med hård frost spår DMI nu lunere temperaturer.

Den ændring i vejrprognoserne får GF Forsikring, der er et af landets største medlemsejede forsikringsselskaber, til at komme med nogle enkle råd til husejere:

"De voldsomme regnmængder for nylig efterfulgt af en periode med hård frost gør, at vi står i en ret speciel situation: Jorden er mættet, og vandet har ingen steder at løbe hen, derfor er et af de vigtigste råd. Få sneen væk fra dit hus, inden det bliver til vand," siger direktør for Skadehjælp hos GF Forsikring, Martin Rundager.

Med andre ord kan mange boligejere pludselig stå med vandskader, når sne og is begynder at smelte, skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Martin Rundager kommer derfor med en opfordring, som er sendt med en forklarende video til selskabets medlemmer.

"Få venner og bekendte til at hjælpe med at fjerne is og sne fra taget eller rundt om huset, fjern genstande i nærheden af huset, der ikke kan tåle at blive våde – og når jorden tør op, kan man med fordel grave en rande rundt om huset, så vandet har et sted at løbe hen."

Anbefalet til dig