DMI udsender kategori 2 varsel: Pas på

Foto: Shutterstock

DMI har netop udsendt kategori 2 varsel, som dækker over farligt vejr.

Mandag advarer DMI om farligt vejr. Der er udsendt kategori 2 varsel og under denne slags varsel står der på hjemmesiden:

"Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude. Følg vejrudviklingen på dmi.dk."

Læs også

LIGE NU: Mette Frederiksen afviser

Der forventes nemlig snefygning frem til mandag aften. 

Frost og blæst har ramt Danmark og samtidig er der flere steder i landet, hvor der ligger en solid portion gammel frostsne. Det kan gå hen og blive en farlig blanding og derfor advares der nu.

Kan også komme andre steder i landet 

Varslet om snefygning gælder især for en stor del af den sydlige del af landet, og gælder fra nu og frem til mandag aften. Det gælder for Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Fyn, Syd- og Sønderjylland, Østjylland og Bornholm.

Det nedre kritiere for et varsel om snefygning er, at der skal ligge over 10 cm løs frostsne, mens det blæser med mere end 10 m/s. Der er dog store variantioner i snemængderne landet over. I de områder hvor der er varsel om snefygning, vurderes det, at der stedvist kan ligge omkring- eller over 10 cm gammel frostsne, samtidig med at vinden stedvis vil komme over 10 m/s. 

Læs også

Det betyder dog ikke, at man nødvendigvis går helt fri, blot fordi man bor uden for det område, hvor der er udsendt varsel. Der kan nemlig også komme snefygning andre steder i landet, her ligger der dog under 10 cm sne.

Du kan se DMIs kort over Danmark her, hvor du kan se de ramte områder.