DMI udsender risikomelding: Her rammer det

26/1/22 08:55

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Onsdag har Danmarks Meteorologiske Institut udsendt en risikomelding.

Nu lyder der en risikomelding fra DMI.

Hos DMI beskrives en risikomelding således:

"Vær opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i dit område. En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, som kan udvikle sig til et varsel."

I skrivende stund dækker risikomeldingen primært Thisted, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn. Altså er det nordjyderne der skal være opmærksomme. 

Der er udsendt en risikomelding, da der er risiko for vindstød af stormstyrke. Meldingen gælder i øjeblikket fra i morgen - torsdag - mellem kl. 10 og 17. 

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte

"Der er risiko for stormende kuling 20-23 m/s fra vest, med vindstød af stormstyrke 25-28 m/s," står der under de berørte områder. 

Der står også hvilke farer denne slags vejr kan medføre.

"Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejrstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes," står der beskrevet under de områder som risikomeldingen dækker. 

Ifølge DMI's meteorolog vil de sidste dages gråvejr nu blive afløst af en periode, hvor vi i stedet får meget omskifteligt vejr. Det vil både byde på sol, skyer, regnvejr og som det allerede er meldt - en del blæst.

Flere kraftige lavtryk vil passere torsdag, hvilket resulterer i det ustadige og omskiftelige vejr. Flere steder kan der som risikomeldingen også varsler, komme vindstød op til stormstyrke - det rammer især i den nordlige og vestlige del af landet.