DMI udsender varsel: Voldsomt vejr på vej

17/8/21 17:07

Nicolai Busekist

Kraftig regn på vej, og risiko for skybrud kan ikke helt udelukkes

Hvis du er bosat i Nordøstsjælland, Københavnsområdet eller på Bornholm, vil du mærke til, at der fortsat er er et lavtryk over den sydlige del af Sverige, da dette vil kaste regn og blæst af sig.

Bor du i et af disse områder, skal du ifølge DMI forberede dig på mellem 25 og 35 mm regn på seks timer. Der advares også imod, at der er risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 minutter.

DMI har nemlig udsendt et egentligt varsel om kraftig regn for de tre førnævnte områder. DMI forklarer dog, at der risikoen for skybrud er lille, da bygerne bevæger sig forholdsvis hurtigt. De kan dog ikke udelukke, at der vil være tale om skybrud.

På resten af Sjælland kan der også forekomme ret kraftige regn- og tordenbyger lokalt, hvilket vil være aktuelt først på aftenen. Også her er det ikke helt muligt at udelukke, at der vil kunne forekomme skybrud.

Af denne årsag er der ifølge DMI fortsat en risiko for skybrud, der er gældende for en større del af Sjælland. Det forventes dog, at regnen vil aftage i løbet af aftenen, mens Bornholm, Nordøstsjælland og Københavnsområdet kan forvente regn resten af aftenen.

Forventer ikke voldsomt vejr de kommende dage

I skrivende stund er der ingen varsler fra DMI om voldsomt vejr i de kommende 2-5 dage, men det forventes dog, at der også vil falde regn i løbet af eftermiddagen og aftenen onsdag. De oplyser også, at de kommende dage vil byde på ustadigt og blæsende vejr.

Prognosen fra DMI er desuden, at der vil være enkelte byger både torsdag og fredag, om end det fredag kun vil være lokalt. I weekenden skulle det holde tørt med nogen sol de fleste steder, mens temperaturerne kan snige sig op på 22 grader.