Dyrevenner advares af dansk styrelse: Varmen vækker bekymring

07/8/20 07:50

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En landsdækkende varme- og hedebølge er på vej ind over Danmark.

Mange mennesker nyder de lange sommerdage med solskin og høje temperaturer. Desværre kan vores dyr have sværere ved at klare det varme vejr. Derfor beder Fødevarestyrelsen nu dyreejere om at være forberedte på, at dyrene har brug for hjælp.

"Langt de fleste er heldigvis opmærksomme på, at hunden fx ikke skal gå tur på den varme asfalt, at alle dyr har rigeligt med frisk drikkevand, og at dyrene på marken har adgang til skygge. Men i Fødevarestyrelsen ser vi desværre også, at det kan glippe nogle steder," siger Else Enemark, dyrlæge i Fødevarestyrelsen.

Følg disse råd

Dyrlægen henviser desuden til, at Fødevarestyrelsen har lavet en række gode råd, som skal hjælpe dyreejere til at sørge for, at dyrene har det godt i varmen.

Fem gode råd til, hvordan du passer på dyrene i sommervarmen

  1. Vand, vand, vand – i de varme dage er det vigtigt at sørge for, at alle dyr har adgang til rigeligt, frisk drikkevand.
  2. Sørg for skygge – luft fx din hund tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen
  3. Efterlad ikke dyr i bilen – det kan være dødbringende for et kæledyr.
  4. Pas på poterne – i sommersolen kan asfalten være hård mod hundepoterne.
  5. Vær opmærksom – hold øje med symptomer, der kunne tyde på hedeslag eller andre alvorlige problemer. Det kan fx være hyperventilering, usikker gang eller opkast og diarré.