Efter tilbud om "hjælp": Nu advarer politiet mod Peter

04/8/20 10:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Peter tilbyder sin hjælp, men den skal man ikke tage imod, ifølge politiet.

"Pas på fupopkald fra Udbetaling Danmark." 

Så klart siger Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi det i tirsdagens døgnrapporten. Det sker på baggrund af flere anmeldelser, som politiet har modtaget de seneste dage fra flere steder i kredsen. 

"Politiet har i de seneste dage fået flere anmeldelser fra borgere, der har været udsat for at blive kontaktet af personer, der påstår, at de ringer fra Udbetaling Danmark," skriver politiet.

Tilbyder sin "hjælp" 

Mandag gik det ud over en ældre kvinde fra Maribo, der blev ringet op af en "Peter", der blot ville "hjælpe med at passe på hendes konti", ifølge Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

Kvinden var dog ikke det nemme offer, som Peter formentlig havde håbet. Hun var heldigvis vaks og svarede, at hun ikke ville udlevere noget som helst og afsluttede samtalen.

Hændelsen får nu Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til at sende en lodret advarse til danksere både i deres egen politikreds og resten af landet.

"Husk at du aldrig skal udlevere dit CPR-nummer, NemID, bankoplysninger eller andre personlige oplysninger over telefonen," udtaler Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.