Finder frygtet bakterie i aftensmads-favorit: Tilbagekaldes straks

Foto: Shutterstock

Nu fjernes de fra butikkerne

Nu advarer Fødevarestyrelsen om, at der er blevet gjort et fund af den frygtede bakterie listeria. 

Det fortæller styrelsen tirsdag i en pressemeddelelse, der er udsendt på vegne af den virksomhed, der står bag produkter, der altså nu må kaldes tilbage. 

Det sker af en særlig årsag, fortælles det.

"Der er risiko for, at produktet kan indeholde listeria, da der ved en stikprøvekontrol er konstateret listeria ved holdbarhedens udløb. Produktet er udløbet på holdbarhed, men nogle forbrugere kan have valgt at fryse produktet," skriver Fødevarestyrelsen. 

Listeria er som udgangspunkt ikke at spørge med. En infektion med listeriabakterier kan have en række forskellige symptomer. Det kan blandt andet kan være influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarm problemer.

Læs også

Dronning Margrethe og kronprins Frederik overrasker

Tilbagekaldes

Derfor fjernes de kødboller, hvor der er en risiko for listeriaen nu fra de danske butikshylder

 

"Normeat A/S tilbagekalder et parti Kylling-Kalkun Kødboller, da der ved en stikprøvekontrol er konstateret listeria ved holdbarhedens udløb.

Kødbollerne er solgt i Coop's butikker. Hvis man er i tvivl, om man allerede har kødbollerne stående hjemme i køknet, skal man holde særligt øje med disse numre: 

  • Kylling-Kalkun Kødbøller
  • Nettoindhold: 700 gram
  • Produktionsdato: 10.06.2021
  • Bedst før dato: 15.07.2021
  • EAN-stregkode: 5 707196 258691

Afslutningsvis kommer styrelsen med et god råd til, hvordan forbrugerne skal forholde sig, hvis de har købt kødbollerne. 

 

"Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det."

Læs også

Hvepseinvasion kan være på vej midt i skøn dansk sommer