Fjernet efter salmonella-mistanke: Nu er er der nyt

Foto: Shutterstock

Efter en tid borte, er en del af sortimentet nu tilbage i butikkerne.

Nu vender et kendt mærke tilbage på de danske butikshylder efter en kort pause. Det oplyser virksomheden bag torsdag i en pressemeddelelse. 

"I april trak Orkla Care, ud fra et forsigtighedsprincip, alle produkter af mærket HUSK ud af markedet efter, at myndighederne satte få af produkterne i mulig forbindelse med et salmonellaudbrud i Danmark. Efter en omfattende gennemgang af alle processer omkring HUSK er planen nu at sende kosttilskuddet tilbage på markedet i varmebehandlet form i oktober," skriver Orkla Care i en pressemeddelelse - og tilføjer:

"Det bliver en ny og varmebehandlet udgave af kosttilskuddet HUSK®, der vender tilbage til hylderne i de danske butikker til oktober. Orkla Care har brugt de seneste uger på både at gennemgå alle processer omkring produktionen af HUSK® og på at finde en endnu mere sikker måde at bearbejde råvaren psyllium-frøskaller fra Indien, hvor majoriteten af råvarerne til danske og europæiske producenter kommer fra."

"Vi har besluttet, at vi i fremtiden vil varmebehandle HUSK, før vi sender det på markedet. Varmebehandlingen fjerner salmonellabakterier, hvis der skulle være nogen til stede i råvaren. Vi kunne dog hurtigt konstatere, at der ikke fandtes løsninger på markedet, der levede op til vores høje krav om effektivt at fjerne bakterien. Efter at have gennemgået alle muligheder har vi derfor investeret i at etablere en helt ny, valideret varmebehandlingsproces i samarbejde med eksterne specialister. Derfor vurderer vi også, at vores proces bliver den sikreste på markedet," siger Nilüfer Sahin, kommunikationsdirektør for de danske Orkla-selskaber.

Den nye proces betyder, at der først skal gennemføres en række test, før produktet igen kan blive sendt på markedet. Det betyder også, at brugerne må vente nogle måneder endnu med at få adgang til produktet.

Læs også

Derfor smiler grevinde Alexandra i disse dage

Her foregår det

"Det mest centrale element i den nye produktion af HUSK® er, at råvaren i fremtiden kan blive varmebehandlet på to fabrikker i henholdsvis Tyskland og Frankrig. For øjeblikket er Orkla Care ved at teste produktionen for at sikre, at den lever op til alle sikkerhedskrav - også i større skala. Det betyder også, at Orkla Care først kan give en endelig dato for, hvornår HUSK® er tilbage, når alle test er gennemført med et positivt resultat."

"Det er vores absolutte førsteprioritet, at sikkerheden er i orden. Vi har været dybt berørte af situationen, og vi vil være sikre på, at råvaren er fri for salmonella - i de tilfælde, hvor det måtte forekomme - før vi sender produktet tilbage på markedet. Det er vores plan, at det vil ske i oktober, men kun hvis vi er helt sikre på, at den nye produktion lever op til de krav, vi har stillet," siger Nilüfer Sahin, kommunikationsdirektør i Orkla.

I første omgang vil det kun være kosttilskudsprodukter fra HUSK, der vender tilbage til markedet, mens de HUSK-produkter, som har status som naturlægemidler, vil være noget længere undervejs. Ved ændringer af lægemiddelproduktionen kræver det en særskilt myndighedsgodkendelse, som Orkla Care må afvente, oplyser virksomheden i pressemeddelelsen. 

Læs også

Anholder 12-årig i uhyggelig sag

 

 

 

Læs også