Fødevarestyrelsen tilbagekalder ost: Ikke egnet som fødevarer

Foto: Shutterstock

Mange spiser gladeligt skimmeloste, men der skal ikke være mug i andre oste. Det er netop fund af mug som får Fødevarestyrelsen til at tilbagekalde 2 slags ost med øjeblikkelig virkning. Ostene er blevet solgt i dagligvarebutikker i hele landet.

  Det er netop fundet af Danskerne er glade for velsmagende oste, men nu skal vi være opmærksomme og tjekke, hvilken type ost, vi har stående i køleskabet. Fødevarestyrelsen tilbagekalder nemlig med øjeblikkelig virkning to typer ost. Årsagen til at ostene bliver tilbagekaldt, er, at der er fundet mug i dem. Muggen gør, at de ikke egner sig som fødevarer. 

Læs også

Statsminister Mette Frederiksen med vigtig besked til danskerne

To Président oste 

De to oste der tilbagekaldes er: 

  • Président Le Formidable Mild 325g
  • Président Le Formidable Matured 325g

Har man en af de to oste liggende skal man smide dem ud med det samme, eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt. Det gælder desuden alle oste af de to slags, uanset hvilken datomærkning de har. 

Solgt over hele landet

Ostene har været solgt i coop butikker overalt i landet. Det betyder altså både Kvickly, SuperBugsen, Fakta, Irma og DagliBrugsen.

Ostene er også blevet solgt i Dagrofas butikker.

Det er kun en måned siden, at fødevarestyrelsen var ude og tilbagekalde en anden type ost, der var solgt i meny, og som blev tilbagekaldt på grund af, at det ikke fremgik på pakken, at de indeholdte gluten og æg. 

Læs også

Advarsel til borgerne: Udlever ikke penge til denne mand