Forvent forsinkelser: Danske bilister advares

Foto: Shutterstock

Et større stykke motorvej skal have ny asfalt. Det får konsekvenser for trafikken.

Vejdirektoratet lægger ny klimavenlig asfalt på cirka seks kilometer af Vestmotorvejen, fortæller direktoratet fredag.

"Fra søndag den 30. maj og cirka to uger frem lægger Vejdirektoratet ny klimavenlig asfalt på cirka seks kilometer af E20 Vestmotorvejen ved Slagelse," skriver Vejdirektoratet, inden de uddyber: 

"Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber."   
 
Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne, ifølge Vejdirektoratet.        

Læs også

Får stor overraskelse af Frederik og Mary

Påregn længere rejsetid

Det oplyses desuden, at arbejdet på hverdage vil blive udført som aften- og natarbejde. Der bliver ikke arbejdet i dagtimerne i følgende tidsrum:

  • Mandag til torsdag kl. 05:00-19:00
  • Fredag kl. 05:00-19:00
  • Lørdag kl. 08:30-18:00
  • Søndag kl. 10:00-21:00.

"I arbejdsperioderne ledes den østgående trafik over i vestgående spor med ét farbart spor i begge retninger. Fra- og tilkørselsrampe 39 Slagelse S i østgående retning vil være spærret i arbejdsperioderne. Rasteplads Antvorskov Syd vil være spærret i arbejdsperioderne," fortæller Vejdirektoratet.

De advarer samtidig også trafikanterne om at forberede sig på, at det kan tage lidt længere tid end normalt at komme frem.

"Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. I de perioder, hvor der ikke arbejdes, er der åbent for trafik i fuldt omfang. Der køres dog periodevist på fræset eller uafstribet overflade. Derfor vil der være nedsat hastighed på strækningen i perioden."  

"Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte udføre for naboerne og trafikanterne." 

Arbejdet er vejrafhængigt. Det kan derfor ske, at arbejdet må udskydes på grund af vejrforhold, slår Vejdirektoratet fast.

Læs også

Mette Frederiksen: Disse danskere bør lade sig teste nu

 

 

 

Læs også