Forvent længere rejsetid: Her advares bilister

05/1/22 05:38

Julie Møller

Genrefoto: Shutterstock.
Reparationsarbejder er skyld i væsentligt længere rejsetid.

I perioden fra fredag den 7 januar til mandag den 10. januar udfører Vejdirektoratet reperationsarbejde på Vejlefjordbroen.

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Det betyder, at trafikanterne skal påregne væsentligt længere rejsetid på strækningen. 

Afspærringen begynder fredag den 7. januar kl. 19.30 og slutter mandag den 10. januar kl. 06.00.

I forbindelse med arbejdet er det nødvendigt at spærre det højre kørespor i hele udførelsesperioden, og trafikanterne ledes derfor sammen fra 3 til 2 kørespor. Desuden vil der i aften- og nattetimerne blive afspærret yderligere et kørespor, og der vil således kun være ét farbart spor i sydgående retning.

Vejdirektoratet udfører i perioden fra den 7. til 10. januar 2022 reparationer på Vejlefjordbroen. Trafikanterne skal påregne væsentligt længere rejsetid. Foto: Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet udfører i perioden fra den 7. til 10. januar 2022 reparationer på Vejlefjordbroen. Trafikanterne skal påregne væsentligt længere rejsetid. Foto: Vejdirektoratet.

Der må forventes kødannelse i en stor del af udførelsesperioden på grund af spærringer af et eller to kørespor. Både lørdag og søndag i dag- og aftentimer vil der være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne væsentligt længere rejsetid.

Det er nødvendigt

Reperationsarbejdet er nødvendigt at udføre, da en del af fugekonstruktionen er ødelagt, skriver Vejdirektoratet

"Fugerne er en vigtig del af brodækket, da de sørger for, at broen kan bevæge sig som følge af temperatursvingninger, der får brodækket til henholdsvis at udvide sig om sommeren og trække sig sammen om vinteren," oplyses der.