Frarådes på det kraftigste: Hjemmelavet corona-medicin narrer folk

Advarsler
Citronsaft er en af de tre ingredienser i den hjemmelavede "kur", der nu advares imod. Foto: Shutterstock
Der tales med store bogstaver, når der advares mod at indtage hjemmelavet medicin under coronakrisen.

Mest læste i dag

Verdenssundhedsorganisationen WHO ser sig nu nødsaget til at komme med en advarsel. De seneste dage har organisationen nemlig kunne konstatere, at en falsk kur mod coronavirus har spredt sig som en steppebrand på de sociale medier. 

Det har været en generel tendens siden epidemien brød ud, at de sociale medier har været fyldt med smart tricks til, hvordan man undgår smitte eller kommer sig oven på COVID-19, hvis man er blevet smittet. Sundhedsmyndigheder fra en række lande har i flere omgange gået i rette med de mest misvisende af disse råd. 

Nu er det WHO, der tager understreger, at man ikke bør følge en af de coronakure, der deles flittigt lige nu. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Undgå dette medicin

Det er en hjemmelavet kur mod COVID-19, der har tiltrukket sig WHOSs opmærksomhed. Mange delinger og kommenrarer på sociale medier har gjort, at den er dukket op hos mange borgere, som ikke er lægeuddannet eller selv kan vurdere, om det er fornuftigt at prøve. Det er særligt derfor, at verdenssundhedsorganisationen nu råber vagt i gevær. 

Kuren er blevet bragt frem i flere opslag på Facebook. Her påståes det, at man kan lave sin egen "hjemmelavede medicin", hvis man blander aspirin, citronsaft og honning. Dette frarådes dog på det kraftigste af WHO. 

"WHO anbefaler ikke hjemmelavet behandling med nogen former for medicin, inklusiv antibiotika, som et middel mod eller en kur mod covid-19. Mens nogle hjemmelavede behandlinger kan lindre eller mildne symptomer, er der ingen beviser for, at det kan forhindre eller kurere sygdommen," udtaler en talsperson fra WHO. 

 

Anbefalet til dig