Godt vejr giver Marie grim forskrækkelse: Nu advarer hun alle danskere

Advarsler
Man skal være opmærksom også selvom man bruger sin solcreme. Foto: Shutterstock
I disse dage skinner solen fra en stort set skyfri himmel, strandene er pakket og straks kontordøren lukker bag en, så bliver skjorten knappet en knap eller to længere ned. Man skal dog tage sig i agt. Solens varme stråler kan nemlig også være farlige, hvis man ikke beskytter sig ordentligt.  Det måtte 24-årige Marie Ruby Meyer sande, da huin var til loppemarked i den vestjyske by Bork. Det fortæller hun til dagbladet B.T.  Hun havde smurt solcreme på, inden hun tog af sted, men i løbet af dagen syntes hun, at solen bagte lidt rigeligt. Det begyndte at svie og stramme lidt, derfor tog Marie Ruby Meyer flere gange nyt solcreme på.  Umiddelbart hjælper det dog ikke. Hun får en varm søndag på markedet og er meget rød, da hun vender hjem igen.  Derfor gik det galt Det efterfølgende døgn er formentlig ikke et af dem, som Marie Ruby Meyer mindes med glæde. Varme, søvnbesvær, rysteture og opkast. Da hun vågner igen dagen efter - som er en søndag -, fortsætter den hårde tur. Hun fortæller til B.T., at hendes kropstempetur runder 40,3, ligesom der komme gul væske ud af nogle små bobler ved hendes hårgrænse.  Mandag søger Marie læge. Her bliver hun indlagt og får salt- og sukkervandsdrop. Her viser det sig desuden, hvorfor Marie blev syg af varmen, selvom hun havde smurt sig ind i utallige lag solcreme.  "Allerede søndag havde jeg talt med en veninde, der spurgte, hvor gammel min solcreme var. Da jeg sagde, at den nok var fra 2018 eller '19, sagde hun, at en solcreme kun holder i ét år. Og da jeg så talte med lægerne, sagde de det samme: Når en solcreme er mere end 12 måneder gammel, er der ikke garanteret effekt, og i mit tilfælde har den ikke virket. For jeg har altid brugt den faktor 15, og jeg har aldrig haft problemer," fortæller Marie Ruby Meyer.   

Mest læste i dag

I disse dage skinner solen fra en stort set skyfri himmel, strandene er pakket og straks kontordøren lukker bag en, så bliver skjorten knappet en knap eller to længere ned. Man skal dog tage sig i agt. Solens varme stråler kan nemlig også være farlige, hvis man ikke beskytter sig ordentligt. 

Det måtte 24-årige Marie Ruby Meyer sande, da huin var til loppemarked i den vestjyske by Bork. Det fortæller hun til dagbladet B.T. 

Hun havde smurt solcreme på, inden hun tog af sted, men i løbet af dagen syntes hun, at solen bagte lidt rigeligt. Det begyndte at svie og stramme lidt, derfor tog Marie Ruby Meyer flere gange nyt solcreme på.  Umiddelbart hjælper det dog ikke. Hun får en varm søndag på markedet og er meget rød, da hun vender hjem igen. 

Derfor gik det galt

Det efterfølgende døgn er formentlig ikke et af dem, som Marie Ruby Meyer mindes med glæde. Varme, søvnbesvær, rysteture og opkast. Da hun vågner igen dagen efter - som er en søndag -, fortsætter den hårde tur. Hun fortæller til B.T., at hendes kropstempetur runder 40,3, ligesom der komme gul væske ud af nogle små bobler ved hendes hårgrænse. 

Mandag søger Marie læge. Her bliver hun indlagt og får salt- og sukkervandsdrop. Her viser det sig desuden, hvorfor Marie blev syg af varmen, selvom hun havde smurt sig ind i utallige lag solcreme. 

"Allerede søndag havde jeg talt med en veninde, der spurgte, hvor gammel min solcreme var. Da jeg sagde, at den nok var fra 2018 eller '19, sagde hun, at en solcreme kun holder i ét år. Og da jeg så talte med lægerne, sagde de det samme: Når en solcreme er mere end 12 måneder gammel, er der ikke garanteret effekt, og i mit tilfælde har den ikke virket. For jeg har altid brugt den faktor 15, og jeg har aldrig haft problemer," fortæller Marie Ruby Meyer. 

 

Anbefalet til dig