Håndsprit fjernes fra hylderne: Miljøstyrelsen advarer

09/7/20 08:58

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu kaldes håndspritten tilbage.

Da coronakrisen for alvor brød ud her til lands, måtte alle give en hånd med. Det drejer sig bl.a. om nogle af de virksomheder, der til dagligt gør sigi smørrelse til ganen. Flere spiritusproducenter omlagde produktionen til håndsprit, så de kunne være med til at sikre, at der fandtes nok værnemidler i Danmark. Nu tilbagekalder Miljøstyrelsen et af de produkter, der kom ud af anstrengelserne. 

Miljøstyrelsen tilbagekalder nemlig hånddesinfektionsproduktet ”Håndsprit 10ml - 70%” markedsført af virksomheden Coredesign a/s. Det fortæller styrelsen i en pressemeddelelse. 

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 1. juli 2020 påbudt Coredesign a/s straks at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”Håndsprit 10ml - 70%” fra virksomheder og brugere. Det skyldes, at produktet ikke er mærket jf. CLP- og biocidreglerne.

Mangler vejledning på dansk

”Coredesign a/s har markedsført et hånddesinfektionsprodukt, til anvendelse som virksomhedsbranding, som ikke er mærket i overensstemmelse med CLP- og biocidreglerne. Det betyder bl.a., at der ikke er en brugsanvisning på dansk, vejledning om korrekt brug for virkning, hvem der skal kontaktes ved skader og hvordan man skal bortskaffe produktet ved endt brug” siger Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen.

Det betyder, at Coredesign a/s senest den 3. juli 2020 skulle udsende et tilbagekaldelsesbrev til virksomhederne og brugere, som har modtaget ” Håndsprit 10ml - 70%”, eller fået det udleveret inden for det sidste år fra dags dato. Derpå har Coredesign a/s, en frist på tre hverdage til at fremsende dokumentation til Kemikalieinspektionen for, at påbuddet er efterkommet.

Påbuddet er givet i henhold til kemikalielovens § 48, stk. 2, nr. 3, fortæller Miljøstyrelsen.