Haveredskab bekymrer: Klingen kan ryge af med stor kraft

En mand bruger en buskrydder. For god ordens skyld skal det nævnes, at den viste buskrydder ikke er den, der har fået tilbagekaldt sine klinger. Foto: Shutterstock

Sikkerhedsstyrelsen advarer nu danske havemennesker.

Sikkerhedsstyrelsen advarer nu mod en klinger til buskrydder, har været solgt til danske forbrugere. Det oplyser Styrelsen i en pressemeddelelse på deres hjemmeside. 

Det er klingerne, som lyder navnet "Brush blade cutter, type: FGP014252", der advares imod. Det fortæller Sikkerhedsstyrelsen. 

"Den hollandske fabrikant Kramp Groep BV har frivilligt tilbagekaldt produktet. Fabrikanten vurderer, at der kan være risiko for, at klingen kan revne under brugen," skriver styrelsen.

Sådan ser de tilbagekaldte klinger ud. Foto: Sikkerhedsstyrelsen

 

Læs også

Slået med flaske i ansigtet: Kvinde overfaldet under gåtur

Kan ryge af med stor kraft

Årsagen til, at man nu finder grund til at advare er, at det kan have store konsekvenser, hvis klingen ryger af, når man bruger en buskrydder. Derfor skal man tage sig særdeles godt i agt, hvis man har købt en af de nu tilbagekaldte klinger. Det fortæller Sikkerhedsstyrelsen.

"En revnet klinge kan i værste tilfælde resultere i, at dele fra klingen bliver slynget væk fra buskrydderen, med stor kraft."

Det er Kramp Danmark, der har importeret klingerne, oplyser Styrelsen, der også deler et godt råd til danskere, som har klingerne stående hjemme i haveskuret: 

"Har du købt en af de pågældende klinger, skal du stoppe med at anvende den, og levere den retur til din forhandler, eller destruere den," afslutter Sikkerhedsstyrelsen.

Læs også

Efter vigtig tale: Kronprinsesse Victoria hyldes

 

 

 

Læs også