Hovedrystende adfærd: Politiet taler med store bogstaver til danskerne

Advarsler
Flere politifolk deler deres bekymring på Twitter. Foto: Kim Matthai Leland
Borgerne bør passe bedre på sig selv og hinanden.

Mest læste i dag

Selvom vi stort set ikke har hørt andet fra myndighedernes side de sidste par måneder, så er det som om, at danskerne igen har glemt, hvordan man skal opføre sig under coronakrisen. 

Om det er det gode vejr, den påbegyndte genoplukning af landet eller noget helt tredje, der får danskerne til at stimle sammen, vides ikke. Sikkert er det dog, at politiet det seneste par dage har konstateret, at flere og flere samler sig på pladser og i byernes grønne oaser. Dette er bekymrende. Faktisk så bekymrende, at rigspolitichef Thorkild Fogde nu er gået ud med opsang til danskerne. 

Det har han gjort på det sociale medie Twitter, hvor han torsdag løftede pegefingeren overfor danskerne. 

Faren er ikke ovre

Thorkild Fogdes opslag kom efter en dag, hvor flere politifolk og politkere havde påtalt danskernes lidt for velvillige holdning til at komme ud og bade sig i forårssolens stråler.

Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, gik også til tasterne efter en tur på Kalvebod Brygge i København, hvorfra han kunne se over på det populære område Islands Brygge. Ifølge Oxfeldt var begge steder "rent fluepapir", hvor mange mennesker havde samlet sig. Han fortalte samtidig, at han havde givet beskederne videre til kollegerne i politiet. 

Senere på dagen bød rigspolitichefen så også ind. Her skrev Thorkild Fogde.

"Det gode vejr synes desværre igen at trække folk til byernes rekreative områder i stort tal. Smittefaren er ikke drevet over, og Rigspolitiet er i dialog med politikredsene om problemet." 

Nu er der blot tilbage at håbe, at danskerne lytter efter, så smittekurven fortsætter med at flade ud. 

Du kan se Thorkild Fogdes tweet lige her: 
 

Hovedstadens Beredskab støtter op om rigspolitichefens budskab. Det har man gjort klart med dette tweet: 

 

 

Anbefalet til dig