Klar opfordring: Forlad landet nu

Foto: Steen Brogaard

Udenrigsministeriet har udsendt en klar opfordring til danskere, der opholder sig i Etiopien, om at forlade landet.

Allerede den 6. november udsendte Udenrigsministeriet en opfordring til danskere, der på daværende tidspunkt opholdte sig i Etiopien, om at overveje at forlade landet.

Læs også

Mette Frederiksens slettede mink-sms'er kan ikke genskabes

Nu opfordres danskere til at forlade landet hurtigst muligt, mens der fortsat er kommercielle fly ud af Etiopien.

Det skriver Udenrigsministeriet i et opslag på Twitter, hvor de også skriver, at det er på eget ansvar, hvis man beslutter sig for at blive i det borgerkrigsramte Etiopien.

"Hvis du opholder dig i landet og sikkerhedssituationen forværres, har Udenrigsministeriet meget begrænset mulighed for at hjælpe dig," lyder det fra Udenrigsministeriet ifølge Ritzau.

"Hvis du vælger at blive, bør du søge professionel sikkerhedsrådgivning og følge udviklingen meget nøje," skriver ministeriet også i den opdaterede rejsevejledning.

I øjeblikket er der landsdækkende undtagelsestilstand i det østafrikanske land, hvorfor alle rejser til landet også stærkt frarådes.

Årsagen er, at regeringsstyrker og en oprørsgruppe ved navn Tigrayfolkets Befrielsesfront (TPLF) for tiden udkæmper en blodig borgerkrig, der i løbet af de seneste uger er eskaleret yderligere.

Ifølge Ritzau har der været flere meldinger om både overgreb og vilkårlige anholdelser, hvorfor det ikke er sikkert at opholde sig i landet, og netop derfor anbefaler Udenrigsministeriet også danskere i landet til at rejse.

Konflikten i det afrikanske land har haft en varighed på omtrent et år, og har ifølge forskere på det belgiske Ghent University allerede kostet mindst 10.000 mennesker livet. I løbet af konfliktens varighed er der blevet begået mindst 230 massakrer.

Læs også

Snyd afsløret i 'Vild med dans'-stjernes virksomhed

Da Udenrigsministeriet tidligere denne måned udsendte en opfordring til danskere i landet om at rejse hjem, lød meldingen, at der var 105 personer i landet, der var tilmeldt ministeriets danskerliste.