Kog vandet, hvis du bor her: Lortebakterier konstateret på dansk vandværk

Foto: Shutterstock

"Nye prøver viser, at vand fra Kregme Vandværk fortsat skal koges"

Den nedslående besked har de lokale borgere, der bor i nærheden af vandværket fået fra Halsnæs Kommune. 

"Der er nu kommet svar på de nye vandprøver fra Kregme Vandværk, og de viser desværre, at der fortsat er E. Coli bakterier at finde i vandet. Derfor er de berørte forbrugere nu blevet koblet på en anden vandforsyning, så de modtager vand fra Kappelhøj, men vandet skal fortsat koges før brug. Der gælder dermed de samme anbefalinger angående kogning af vandet som tidligere," fortæller kommunen. 

De fortæller desuden, at der i den kommende tid skal  tages prøver ved både vandværket, vandboringerne og hos forbrugerne, og forhåbningen er, at vandet kan bruges på almindelig vis inden for et par dage. Parallelt med at der tages prøver, arbejder Kregme Vandværk på at finde kilden til forureningen, så de igen kan levere rent vand til forbrugerne. Inden anbefalingerne om kogning kan ophæves, skal vandværket have skyllet ledningsnettet igennem, og de prøver, der bliver taget hos forbrugerne må ikke vise forhøjet indhold af E. Coli.

Læs også

Mange have-ejere begår samme fejl: Nu afsløres svarene

Sådan bør man gøre

Den første besked om, at vandet skal koges, lød sådan: 

"Ved en rutineprøve af vandet fra Kregme Vandværk er der blevet konstateret et mindre indhold af E. Coli bakterier i drikkevandet. For en sikkerheds skyld anbefaler myndigheder derfor, at vandet koges, før man drikker det og før brug i forbindelse med madlavning og tandbørstning. Vandet kan fortsat anvendes til rengøring, toiletskyl og personlig hygiejne m.v.," skrev Halsnæs Kommune, der altså nu har taget endnu en prøve fra vandværket. 

For at dræbe bakterierne i vandet, skal det koge et minut. Hvis du benytter en elkedel, er det derfor nødvendigt at give vandet to opkog med 3-5 minutters mellemrum. Læs mere om kogning og anvendelse af forurenet drikkevand her.

"Så snart anbefalingerne om kogning ophæves, vil Kregme Vandværk sende en sms ud til forbrugerne samt opdatere deres hjemmeside, og Halsnæs Kommune vil informere om det på kommunens hjemmeside og Facebook-side," understreger Halsnæs Kommune i pressemeddelelsen. 

Læs også

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet