Kommer med opfordring efter udbrud af britiske variant

25/1/21 13:56

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Lige nu spreder den britiske variant af coronavirus sig i samfundet

Lolland Kommune har stadig et udbrud af Coronavirus i Rødby-området. Heraf er flere ramt af varianten B117. Lolland Kommune opfordrer derfor til at vise ekstra hensyn netop nu og stramme op på de gode vaner. Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse. 

I Lolland Kommune har vi i weekenden set flere nye tilfælde af smitte med COVID-19 i Rødbyområdet. Det gælder blandt andet fire borgere på plejecentret Blomsterparken-Kirsebærhaven, to hjemmeboende borgere og flere medarbejdere i hjemmeplejen. Heraf er enkelte ramt af den variant, som i daglig tale benævnes B117 (den engelske variant).

Samlet var der søndag i alt 64 smittede hen over 7 dage i Lolland Kommune. Det giver et incidenstal på 156,2, hvilket er en lille stigning set i forhold til sidste uge.

Skærpede retningslinjer

De skærpede retningslinjer for nære kontakter til personer, der er smittet med B117, betyder blandt andet, at flere potentielt skal være i selvisolation i op til 14 dage. Det gælder ikke alene smittede med denne variant, men også nære kontakter, som har været inden for to meter i mere end 15 minutter.

Hvis ovenstående udvikler sig yderligere – med flere medarbejdere, der skal gå i selvisolation, og nogle af dem måske i 14 dage – vil det blive nødvendigt i en periode at reducere omfanget af den hjælp, der kan ydes til borgerne, til det absolut nødvendige.

Hold fast

”Vi ved, at B117 kan sprede sig meget hurtigt, så det er vigtigt, at vi alle gør vores yderste. Ikke mindst i Rødbyområdet, hvor smitten ser ud til at have fået fat”, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Jeg vil opfordre alle til at være ekstra opmærksomme på de vigtigste forholdsregler – husk at holde afstand, brug sprit og undgå at se flere personer end de absolut nærmeste. Det er desuden vigtigt at blive testet regelmæssigt, så vi kan nå at bremse smitten, før det udvikler sig”.

Det er især vigtigt at tage hensyn, når det gælder områdets ældre og mest udsatte borgere:

”Jeg vil opfordre alle til at blive testet, før man besøger sine pårørende på vores ældrecentre. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at holde smitten ude, så vi kan undgå, at den får for let spil i forhold til vores ældre og svage borgere”, fortæller Holger Schou Rasmussen og afslutter:

”Det er en svær tid for mange, og selvom de nationale tal og tendenser har set ud til at gå i den rigtige retning i den seneste uge, er det stadig for tidligt at løsne op. Især nu, hvor vi i Lolland Kommune har et aktuelt udbrud. Så lad os stå sammen og holde fast i de gode vaner – Det er kun i fællesskab, at vi for alvor kan gøre en forskel”.