Kommune fraråder badning i populær badesø

21/07/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den populære badesø bruges af alt fra badegæster til dykkere, men nu frarådes det at tage en tur i vandet.

Mest læste i dag

Esrum Sø, der kan bryste sig af at være den vandrigeste sø i Danmark, ligger nordvest for Fredensborg.

Det er en meget populær sø, der i sommerperioden bruges af både badegæster, dykkere og svømmere. Men lige for tiden er det ikke en god idé at tage en tur i vandet.

På trods af, at det kan virke tiltrængt i sommervarmen, bliver det frarådet af Fredensborg Kommune. Har du et ønske om at få en dukkert, er du derfor nødt til at finde dig et andet sted.

Grunden til, at det nu frarådes, at man bader i Esrum Sø er, at de høje temperaturer har fået konsekvenser for vandkvaliteten. Som et resultat af dette, har der ophobet sig en stor mængde alger i søen. Netop dette har ført til, at det nu frarådes at tage en tur i vandet.

Det skriver Fredensborg Kommune på deres hjemmeside.

"Der er en stor mængde alger i Esrum Sø langs søbredden og vi fraråder derfor badning i søen i Fredensborg Kommune," lyder det i den korte opdatering fra kommunen.

Algerne kan man kende ved, at de viser sig i form eller grågule bræmmer på vandoverfladen. Når der er en stor mængde af dem, kan det næsten ligne maling.

Ifølge Ekstra Bladet er det faktisk ikke første gang, at Fredensborg Kommune har været nødt til at fraråde, at man tager sig en dukkert i Esrum Sø.

Både i 2009 og 2018 blev det også frarådes at bade i søen, da den også her var stærkt plaget af alger, som det altså også er tilfældet i år.

Ganske vist er der tale om en noget mindre sø, men leder man efter et alternativ til Esrum Sø, kan man i stedet lægge vejen forbi Teglgårdssøen i Hillerød, som ligger cirka 10 kilometer fra Esrum Sø.

Anbefalet til dig