Kun gratis få dage endnu: Fra 1. januar koster det penge

29/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Der er kun få dage til, at de begynder at koste penge.

Mest læste i dag

De fleste danskere er vant til, at man kan tage en gratis plastiskpose for enden af kassen, når man har betalt for sine varer. Det er de såkaldte "knitreposer". Det er dog snart slutter, fortæller nyhedsbureauet Ritzau. 

Indtil nu har det været sådan, at de større poser - der brydes af butikkernes logo - har kostet penge, men man har kunne få sig en gratis mindre pose, hvis man fx ønsker at have et ekstra lag af sikkerhed om en pakkke frossent oksekød. 

Næste år træder en ny lov dog i kraft, og den sætter en stopper for uddelingen af de gratis plastiskposer. 

Har en værdi

Den nye lov gør det lovpligtigt for butikkerne at opkræve 4 kroner per plastikposer, ligesom den forbyder de gratis knitreposer. Årsagen er, at knitreposerne typisk kun bruges én gang, derfor er der et stort spild af plastik, der er usundt for miljøet. 

"Intentionen er at nedbringe unødvendigt forbrug af bæreposer og gøre forbrugerne bevidste om, at en bærepose har en værdi," siger miljøpolitisk chef Jakob Lamm Zeuthen fra Dansk Erhverv. 

Loven træder i kraft 1. januar, så fra denne dag skal danskerne enten huske en pose hjemmefra eller have pungen op af lommen, så varerne kan blive transporteret hjem.

 

 

Mest læste

Anbefalet til dig