Læger udsender advarsel: 27-årig mand endte på hospitalet på grund af Apple Watch

08/03/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Læger har udsendt en advarsel, efter en 27-årig mand endte på hospitalet på grund af sit Apple Watch.

Mest læste i dag

Apple Watch, og andre populære smartwatches, kan føre til 'uønsket psykologisk effekt' hos brugerne, har læger ifølge The Sun advaret om.

Advarslen kommer i kølvandet på, at en ung mand endte på et hospital, fordi han blev ramt af et angstanfald, efter at have misfortolket hjertemonitoren på sit Apple Watch.

Den 27-årige mand fra Schweiz blev ramt af en stærk smerte i brystet, efter at have deltaget i en sportslig begivenhed.

I frygt for, at den smerte, han blev ramt af, kunne være et hjerteanfald, begyndte den unge mand at registrere sin puls via sit Apple Watch.

I Journal of Medical Case Reports skriver en gruppe læger, at den 27-årige mand havde købt uret for at holde øje med hans 'hjertesundhed', efter at den danske fodboldspiller, Christian Eriksen, faldt om med et hjertestop under en kamp.

På trods af, at han blev ramt af en pludselig smerte i brystet, var han sund og rask, ligesom der ikke er nogen historik med hjerteproblemer i hans familie.

Da den unge mand begyndte at gå i panik, søgte han på nettet efter, hvordan et hjerteanfald ville se ud på et elektrokardiogram (EKG), som findes på de fleste smartwatches.

Et elektrokardiogram er en simpel test, der kan bruges til at kontrollere dit hjertes rytme og aktivitet.

Han fandt ud af, at en bevægelse på et EKG med et unormalt udseende kan indikere et hjertefald. Han mente, at en bevægelse på sit Apple Watch var netop dette.

"Han fik det derefter betydeligt værre, blev utryg og udviklede åndedrætsbesvær," skriver lægerne ifølge The Sun.

Da han ankom til hospitalet, var han unge mand 'ekstremt bekymret og beskrev forværrede symptomer på angst og panik, herunder takykardi, hjertebanken og sved'.

En række tests, der blev udført på hospitalet, viste, at den unge mand havde en normal puls på 88 slag i minuttet (bpm), og ingen indikation af hjerteproblemer.

Lægerne nåede efterfølgende frem til den konklusion, at han var blevet ramt af et panisk anfald, som var resulteret af hans 'overfortolkning af EKG-bevægelsen'.

Siden den store forskrækkelse, har manden taget en række vejrtrækningsteknikker til sig, så han bedre kan kontrollere sin angst og bruger ikke længere sit Apple Watch.

Ifølge lægerne fremhæver denne sag, at der er risici forbundet med, at 'utrænede brugere' har adgang til et EKG.

"Dette vil uundgåeligt føre til forkerte konklusioner, kan udløse angst og forårsage unødvendige konsultationer," lyder det.

"Potentielle negative psykologiske effekter, såsom angst eller panik hos modtagelige personer, er meget underrapporteret."

"Ideelt set bør brugen af et smartwatch diskuteres med en læge og implementeres via en plan for dette," tilføjer de.