LIGE NU: DMI udsender varsel om voldsomt vejr

Foto: Shutterstock

Efter en dag med kraftig blæst, fortsætter det blæsende vejr ud på natten - og det kan forårsage problemer.

Mandag har været en blæsende dag, især ved Vestkysten har blæsten ramt hårdt, hvor der stedvist har været hård kuling og vindstød af stormstyrke. Til gengæld nåede temperaturen også højt op og gav os den varmeste novemberdag i intet mindre end 52 år. På Lolland nåede temperaturen op på hele 17.7 grader. 

Læs også

Dansk by rystet: Fire kvinder indespærret og tvunget til at sælge sex

Nu er de lune temperaturer aftaget, men det er blæsten ikke helt endnu. Derfor har DMI sidst på eftermiddagen udsendt en kategori 1 varsel. Det dækker over “Voldsomt vejr” og betyder at man bør være opmærksom på vejret, da det kan påvirke ens omgivelser og udendørs aktiviteter. 

Fortsat blæsende vejr forhøjer vandstanden

Varslen gælder for Vestkysten, hvor der varslet om forhøjet vandstand i nat.

Ved højvandet i nat ventes vandstanden at nå op mellem 240 cm og 260 cm i Vadehavet.

Kraftig vestenvind presser nemlig vand ind i Vadehavet, og i forbindelse med højvandet i nat mellem kl. 2 og kl. 5 kan vandstanden en overgang nå 240 cm til 260 cm.

Derudover vil aftenen byde på skyet vejr med regn mange steder, men i nat vil det klare op vestfra, med vekslende skydækker og spredte byger. Nattens temperaturer kommer ned mellem 8 og 10 grader, med lidt til hård vind omkring sydvest - ved kysterne stedvis op til kuling.

Læs også

Hella Joof afslører: Min mand må gerne få børn med et lesbisk par

 

 

 

Læs også