Lille dreng tæt på at miste synet: Pludseligt svulmer øjet op

29/9/20 13:15

Christian Granhøj Skouboe

Sådan så den lille purks øje pludseligt ud. Foto: Eden Strong / Facebook.com
En småbørns mor advarer efter hendes søn var tæt på at miste synet.

En mor ved navn Eden slår nu alarm. Det sker i et opslag på Facebook, hvor moderen forsøger at undgå, at andre laver samme fejl som hun gjorde. Det var ved at koste hendes lille søn Baylor synet, da hans øje pludseligt voksede til dobbelt størrelse. Det fortæller Eden Strong på det sociale medie, hvor hun beder andre forældre om at være opmærksomme, når de putter deres børn i bad. Det skriver The Mirror

Ligesom så mange andre småbørnsfamilier, så bruger Eden farverige badeænder og andet legetøj, når hun skal overtale sin lille søn til, at det er tid til at tage sig et bad. Det har aldrig været et problem før. Normalt når den lille familie både at pjatte med legetøjet og blive rene, men denne gang fik badet en abrupt slutning, der nu får Eden Strong til at slå alarm til andre forældre og bedsteforældre. 

Det viste sig nemlig, at badelegetøjet ikke var helt så ufarligt, som hun troede. 

Mor Eden og hendes søn Baylor. Den lille familie bor til dagligt i Chicago. Foto: Eden Strong / Facebook.com

Mor Eden og hendes søn Baylor. Den lille familie bor til dagligt i Chicago. Foto: Eden Strong / Facebook.com

 

Mister næsten synet

Undervejs i badet opdagede moderen nemlig, at noget ikke var som det burde med hendes lille søn. Pludseligt opdagede Eden Strong, at den lille drengs ene øje var vokset til dobbeltstørrelse. Samtidig var øjet meget rødt. Farven begyndte hurtigt at brede sig ned over drengens kind, og så blev moderen først ængstelig, fortæller hun. 

”Hans øje var så hævet, at den hvide del bulede ud mellem hans øjenlåg, og hans iris blev sløret. Han føltes varm at røre ved, og da jeg tog hans temperatur, viste det sig, at han havde en raserende feber," fortæller Eden, der stammer fra den amerikanske by Chicago. 

Da de ankom til hospitalet fortalte lægerne hende, at den lille dreng var tæt på at have mistet synet. Så galt gik det heldigvis ikke. I løbet af noget tid helede lille Baylors øje af sig selv. Han slap med en skræk i livet men synet i behold. Lægerne kunne desuden fortælle, hvad der er skyld i infektonen. Og det får nu moderen til at advare. 

Hun gjorde nemlig ofte badelegetøjet rent, så der ikke skulle ophobe sig gammelt vand i dem. Det viste sig dog ikke at være nok. Over tid vil der opbygge sig bakterier i legetøjet, fortæller The Mirror. Altså bør man, ifølge Eden Strong, smide dem ud og købe nye en gang imellem. Alternativt bør man under alle omstændigheder afholde sig fra at sprøjte sig selv eller andre i øjnene med dem.