Mange får besked fra "politiet": Nu advares danskerne

12/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Politiet
Endnu en gang er der fup-sms' i omløb. Denne gang ser det ud som om, det er "DigitalPost",der fortæller, at Rigspolitiet har sendt en post.

Mest læste i dag

Flere borgere modtager i øjeblikket fup-sms'er fra "DigitalPost", som indeholder en besked om, at Rigspolitiet har sendt en post. Derudover bliver modtageren instrueret i, at de skal logge på hjemmesiden rigspolitiet.com med NemID og uploade et billede af deres NemID-nøglekort. Det skal man dog for alt i verden holde sig fra. 

Det fortæller Rigspolitiet, der har udsendt en advarsel, hvor de advarer mod netop disse sms'er. Det er ikke et særsyn i dagens digitale verden, at forskellige svindlere har rykket deres forretning over på internettet, sociale medier og andre digitale platforme. Det sker desværre oftere og oftere. Det er heller ikke ualmindeligt, at svinlerne - som det er tilfældet her - misbruger kendte autoriteter som eksempelvis Rigspolitiet og lukrerer på den troværdighed, som disse autoriteters navn bærer med sig. 

Politiet har en klokkeklar opfordring til danskere, som modtager sms'erne: Lad være med at trykke på links eller uploade billede af nøglekortet fra NemID. Der er tale om en falsk hjemmeside, der skal hjælpe gerningsmændene med at få fat på nok personoplysninger til, at de kan få adgang til netbanker eller på anden måder foretage identitstyveri af ofrene.

"Vi efterforsker sagen og understreger, at politiets rigtige hjemmeside er politi.dk, og hverken vi eller andre myndigheder vil nogensinde bede dig om et billede af dit NemID-nøglekort. Borgere, der modtager beskeden rådes til at ignorere den. Borgere, der har indsendt et billede af deres NemID, bør få deres NemID spærret med det samme," skriver Rigspolitiet i advarslen. 

Derudover slår politiet fast, at advarslen også gælder sms'er, hvor der henvises til nemid.org eller andre udenlandske hjemmesider. Disse sms'er skal man som udgangspunkt også ignorere.

Anbefalet til dig