Midt i årsopgørelserne: Alle danskere advares - pas på denne hjemmeside

26/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Selvbetjeningen efterlignes. Foto: Shutterstock.com
Torsdag eftermiddag advarer Center for Cybersikkerhed mod en falsk hjemmeside, der misbruger Skats navn.

Mest læste i dag

Center for Cybersikkerhed advarer nu alle danskere mod en falsk hjemmeside, der giver sig ud for at være Selvbetjeningen, som de fleste danskere kender fra, når de er i kontakt med skattevæsnet. 

Det fortæller Center for Cybersikkerhed via app'en Mit Digitale Selvforsvar, der skal hjælpe danskerne med at beskytte sig mod trusler i cyberspace. App'en er udviklet og drevet af Forbrugerrådet Tænk.

Her kan du se, hvordan den falske hjemmeside ser ud: 

Foto: Center for Cybersikkerhed/Mit Digitale Selvforsvar

 

Jager personlige oplysninger

Siden forsøger at lokke borgernes brugernavn til NemID, kordeordet og et foto af NemID-nøglekortet ud af dem. Skat advarer dog på det kraftigste imod, at man udfylder noget som helst på siden eller klikker på eventuelle links. 

"Husk, at du ikke må tage billeder af dit NemID-nøglekort. Ingen myndigheder, banker eller andre legitime tjenester vil bede dig om foto af dit NemID-nøglekort," skriver Center for Cybersikkerhed. 

Hvis man ved en fejl er kommet til at indtaste personlige oplysninger på en svindlers hjemmeside, skal man straks reagere på det. 

"Hvis du har afgivet dit brugernavn, password, og eventuelt nøglekort til en falsk hjemmeside, skal du straks spærre nøglekort, kontakte din bank og anmelde svindlen til politiet." 

 

Anbefalet til dig