MobilePay med advarsel: Det er snyd og bedrag

11/02/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Svindlere forsøger altid at finde nye måder at snyde danskerne på. Og til dette formål bliver MobilePay ofte brugt.

Mest læste i dag

Der går ikke længe mellem, at der bliver advaret om, at der er en form for svindel i omløb, hvor det enten er en bank, Skat eller noget tredje, der udnyttes.

Og nu er der igen svindlere på spil, som forsøger at snyde sig til danskernes penge.

Denne gang er det dog hverken Skat eller en bank, der bliver udnyttet i forsøget på at narre penge ud af godtroende danskere. Derimod er det MobilePay.

Ifølge B.T. er der flere danskere, der har fået en SMS om, at de som bruger af MobilePay er forpligtet til at skulle overholde den danske hvidvasklovgivning.

I samme SMS fremgår det også, at de vil få lukket deres konto, hvis ikke de klikker på et vedlagt link, hvor de herefter vil skulle bekræfte deres personlige oplysninger.

'MobilePay-brugere er forpligtet til at overholde hvidvasklovgivningen," starter SMS'en, der fortsætter:

'Undgå at få din konto lukket ved at bekræfte dine oplysninger på mobilverificeringer.com'.

Faktum er dog, at SMS'en ikke er sendt af MobilePay, til trods for, at det er dem, der står som afsender, når man modtager SMS'en.

Derimod er der tale om svindel, hvor der gøres et forsøg på at narre danskere til at give deres personlige oplysninger til svindlerne, som herefter vil kunne bruge dem til at stjæle penge.

"Det er snyd og bedrag," siger presseansvarlig hos MobilePay, Peter Kjærgaard, til B.T.

Han fortæller også, at der er en nem og hurtig måde at gennemskue, hvorvidt der er tale om en SMS fra MobilePay eller ej.

Ifølge den Peter Kjærgaard sender de nemlig aldrig links ud til deres brugere - i hvert fald ikke via en SMS-besked.

Hvis du har modtaget den pågældende SMS, eller du på et senere tidspunkt får en helt anden SMS, hvor MobilePay står som afsender, så husk, at du ikke må klikke på linket. I stedet bør du slette den med det samme.