Mor advarer andre om nyt svindelnummer: Får faren til at lyde så reel, at offeret giver efter

Advarsler
Foto: YouTube
Hvis du modtager et opkald som dette, skal du være forsigtig.

Mest læste i dag

Svindlere har fundet på en række måder at udnytte og snyde andre via den teknologi, vi bruger, hvortil de ofte forsøger at finde nye metoder til at snyde sit offer for sine penge.

Det nye svindelnummer er "løsesumsfidusen".

Det er et telefonopkald fra en anonym person, der hævder, at han eller hun har en, der står dig nær, i sin varetægt.

Et sådant svindelnummer er sket for en kvinde fra North Carolina, da Kerrie Carter modtog et telefonopkald fra en anonym person.

"Jeg ventede et opkald fra min læge, så jeg tog opkaldet... det var områdenummer 704 i Charlotte... så jeg følte, at jeg var nødt til at tage opkaldet," siger Carter til FOX 46.

Men da hun tog telefonen, var det ikke hendes læge. I stedet hørte hun sin mands stemme, og det lød, som om han græd eller var ved at blive kvalt.

"Nogen tager fat i telefonen, og pludselig bliver det til en anden fyr, der går...'Frue, jeg vil bare sige, at jeg har din mand... der har været en ulykke, og han var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt," sagde Carter til mediet.

Optog opkaldet

At høre, at din elskede er i fare, vil naturligs medføre ubehag i kroppen, og det er sådan, svindlen får sine ofre. De spiller på folks bekymringer.

De får faren til at lyde så reel, at offeret giver efter.

Heldigvis var Carter meget mere forsigtig, da en svindler truede hende med at dræbe hendes mand, som han havde i fangenskab i et fremmed land.

Carter bad i stedet en ven om at optage deres opkald, og da hun næsten græd af følelserne, bevarede hun sin ro for at undgå, at de så hende som sårbar.

De fortalte hende, at hun ikke måtte tale med nogen eller diskutere detaljerne med nogen. De fortalte hende også, at hun ikke skulle lægge på, da der ellers ville ske noget slemt med hendes mand.

"På dette tidspunkt er jeg næsten drevet til tårer, og jeg spørger stadig, hvor min mand er, og jeg har brug for at tale med en politibetjent. Jeg taler ikke til dig mere, jeg skal tale med en politibetjent," sagde Carter til FOX 46.

Til sidst lagde svindleren på.

Hun modtog kort efter et opkald fra sin mand, hvor hun blev forsikret om, at han var i live og havde det godt. Hvis ikke hun havde tænkt hurtigt og holdt hovedet koldt, havde svindleren måske fået lokket penge ud af hende.

Hvis du modtager et opkald som dette, skal du være forsigtig. Stil de rigtige spørgsmål. Bed dem om at beskrive din elskede, især hvad han/hun har på, eller hvilken bil han/hun har. Ring også til dine kære og spørg, om de virkelig er okay.

Til sidst skal du indgive en anmeldelse til politiet.

Anbefalet til dig