Nu advarer Statens Serum Institut alle danskere

Foto: Statens Serum Institut

Nu slår instituttet alarm

"Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut, og som opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det."

Så klart er budskabet fra Statens Serum Institut i en pressemeddelelse fredag. Tidligere på foråret blev inst instituttets navn misbrugt i en svindelkampagne og nu fortælles det altså, at dette fortsat finder sted. 

"Flere borgere modtager i øjeblikket svindels-sms’er, som ser ud til at komme fra SSI. Modtager du derfor en sms fra Statens Serum Institut med en opfordring til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på linket."

Læs også

Mette Frederiksen afslører: Trækker stikket

Gør det ikke

Statens Serum Institut understreger, at de ikke sender sms’er ud til borgere med links i.

"Der er tale om et såkaldt ’smishing’-forsøg, hvor afsenderne er it-kriminelle, der forsøger at lokke dig til at udlevere dit bruger-id og adgangskode til NemID eller franarre dig andre personlige oplysninger," skriver Statens Serum Institut - og understreger:

"Statens Serum Institut eller andre offentlige myndigheder vil aldrig bede dig om at oplyse din adgangskode, dit bruger-id eller nøgler, hverken mundtligt eller skriftligt. NemID er personligt, og det er en overtrædelse af NemID-reglerne at give andre din adgangskode, bruger-id eller nøglekort."

"Klik ikke på linket i sms’en, og svar ikke på den. Sørg i stedet for at slette sms’en."

Sådan kan en af de falske sms’er se ud:

 

 

Læs også