Nu er det sæson: Advarer alle haveejere

Foto: Shutterstock

Sommeren er over Danmark - og det betyder at man skal være ekstra varsom.

Nu har vi ramt sommermånederne og selvom den danske sommer kan være lunefuld, så har vi også glæde af varme og solrige dage.

Selvom vi i Danmark ofte har en behagelig varme og sjældent sniger os over 30 grader, så er der alligevel visse ting man bør være meget opmærksom på. 

Når solen bager, kan det - også selvom der ikke er voldsomt varmt - blive meget varmt i en vandslange. Ofte hænger eller ligger den nemlig i solen, hvor solen får varmet vandet inden i rigtig godt op. 

Derfor kan man også komme rigtig galt afsted, hvis man ikke lige tænker sig om, når man tænder den. For vandet der har ligget i vandslangen og er blevet varmet op, kan faktisk blive rigtig varmt. 

Så derfor bør man være opmærksom inden man eksempelvis sprøjter vand på andre - og det gælder både mennesker og dyr.

Især små børn elsker at lege med vand i haven. Foto: Shutterstock

Kan gå helt galt 

De seneste år har eksempler på især små børn gået verden rundt, hvor børnene er blevet voldsomt forbrændt, efter forældrene ville køle børnene ned med vandslangen. 

I USA var der især et forfærdeligt eksempel på netop dette i 2016. 

I den amerikanske stat Arizona, ville en mor netop sprøjte vand på sin ni måneder gamle søn. Det gik grueligt galt.

Den lille dreng lå i haven, mens moderen var i færd med at fylde børnepoolen med vand, da hun for sjov ville sprøjte vand på sønnen. Desværre var moderen helt uvidende om, at vandet i slangen var skoldhedt - den havde nemlig ligget i solen i mange timer. 

Den lille dreng blev voldsomt forbrændt af vandet og måtte derfor straks hastes på hospitalet. Det skriver det amerikanske medie CBS.

Foto: Las Vegas Fire Rescue

Derfor bør man altså - også i Danmark - være ekstra varsom inden man sprøjter vand på andre mennesker og dyr. 

Den lille dreng var blevet slemt forbrændt med andengradsforbrændinger på 30 procent af sin krop. Han måtte på hospitalet for at blive behandlet for sine brandskader.

"Det var forfærdeligt og knuste mit hjerte. Hans hud faldt af kroppen, og han havde vabler flere steder på kroppen," lød det fra den ulykkelige mor til CBS.