Politi og kommune advarer mod E-cigaretter: Kan være erstattet af blandt andet narkotika

24/06/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
E-cigaretter med farlige stoffer er i omløb.

Mest læste i dag

Prisstigninger, helbredskader og forbud mod mentol cigaretter. Tre ting der har fået rygerne til at ty til e-cigaretten.

Hvis du er blandt dem, der har tyet til eller blot ryger e-cigaretter, bør du læse med her.

Politi og kommune advarer mod farlige stoffer i E-cigaretter.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en nyhedsmeddelelse.

"Syd- og Sønderjyllands Politi og Sønderborg Kommune advarer om, at der kan være E-cigaretter i omløb i Sønderborg, hvor den normale væske i cigaretten kan være erstattet af fx stærk, bedøvende medicin eller narkotika," skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

I starten af juni blev en 17-årig dreng utilpas, efter at have røget en E-cigaret, og nu advarer Syd- og Sønderjyllands Politi mod det elektronisk apparat.

Ifølge Politiet har der været tale om, at den normale væske i dampcigaretten var erstattet med såkaldt Skyfall.

"Skyfall er ikke et enkeltstående stof, men er en fælles betegnelse for ulovlige stoffer, som man kan indhalere ved hjælp af E-cigaretter. Og i det konkrete tilfælde var drengen påvirket af lægemidlet Ketamin, der bruges til bedøvelse," skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hvis du ryger E-cigaretter, bør du holde dig til at købe væske væske hos autoriserede forhandlere.

"Vi opfordrer både de unge og deres forældre til at være meget opmærksomme på, at der kan være farlige E-cigaretter i omløb. Og ønsker man at ryge E-cigaretter, så køb for en sikkerheds skyld væsken hos autoriserede forhandlere," understreger Henning Marcussen, som er vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 17-årige dreng har været tilset af sundhedspersonale og har ikke været i fare.

Anbefalet til dig