Politiet advarer inden Grøn Koncert: Billetsvindlere på spil

Af: Thea Andersen

|

26/07/2023

Advarsler
Foto: Mit digitale selvforsvar
Foto: Mit digitale selvforsvar
Den store efterspørgsel til Grøn Koncert har lokket flere billet-fuskere frem på Facebook, advarer politiet.

Lige nu læser andre også

Fest, hygge og god musik. Kolde øl og tid til venner og familie.

Grøn Koncert er i fuld gang og melder udsolgt over næsten hele landet. Det gør efterspørgslen på billetter ekstra høj, og det forsøger svindlere desværre at udnytte.

Det oplyser politiet i en advarsel, som Forbrugerrådet Tænk har udsendt via deres app 'Mit digitale selvforsvar'.

Her advarer de mod at købe billetter til Grøn Koncert af private på Facebook.

Festivalsæsonen er en tid, hvor mange faldbydes billetter til forskellige begivenheder på Facebook, og netop her ser politiet en stigning i antallet af svindeltilfælde. Grøn Koncert er ingen undtagelse, og derfor er det vigtigt at være særligt opmærksom, når man overvejer at købe billetter fra personer, man ikke kender.

"Det kan være fristende at slå hurtigt til på udsolgte billetter, men stop op, slå koldt vand i blodet og tænk dig om, inden du køber billetter fra private på Facebook," lyder det i advarslen.

Politiet har i den forbindelse udstedt nogle gode råd til alle, der overvejer at købe billetter online:

  1. Køb billetter fra de officielle billetudbydere: For at undgå svindel og være sikker på, at billetterne er ægte, anbefaler politiet at købe billetter direkte fra de officielle billetudbydere.

  2. Køb af folk, du kender, eller som dine venner kender: Hvis du vælger at købe billetter fra private, så sørg for at gøre det fra folk, du kender, eller som dine venner kan stå inde for. Det mindsker risikoen for at falde for en svindler.

  3. Tjek sælgers profil grundigt: Hvis du alligevel køber billetter på Facebook eller andre sociale medier, så gør dig selv den tjeneste at gennemgå sælgerens profil omhyggeligt. Hvis vedkommende har mange billetter til salg og har kommenteret på flere opslag, kan det være et tegn på, at der er noget mistænkeligt i gang.

  4. Undgå at efterlyse billetter på sociale medier: At lave opslag, hvor du efterlyser billetter til en bestemt begivenhed, kan tiltrække svindlere. Så undlad at give dem mulighed for at tage kontakt til dig.

Anbefalet til dig