Politiet indfører nyt opholdsforbud: Solen frister for meget

Advarsler
Foto: Shutterstock
Fra i dag af bliver det forbudt at tage ophold i en zone langs Sandkaj og Göteborg Plads. Forbuddet er midlertidigt og gælder i første omgang kun frem til 4. juni i år kl. 18.00.

Mest læste i dag

For at forhindre spredning af Covid-19-virus har Københavns Politi i dag udstedt et midlertidigt opholdsforbud i et område langs Sandkaj og Göteborg Plads. Det fortæller Københavns Politi i en pressemeddelelse. 

Opholdsforbuddet gælder fra i dag, tirsdag den 2. juni 2020, kl. 12.30 til torsdag den 4. juni 2020 kl. 18.00. Forbuddet betyder, at der ikke må tages ophold i det pågældende område. Det er dog fortsat tilladt at færdes gennem zonen og bade fra Sandkaj, men området skal forlades, når badeturen er slut.

Sandkaj og Göteborg Plads har siden den 24. april været en såkaldt advarselszone, hvor der med skilte er blevet advaret mod, at politiet kan indføre et opholdsforbud, hvis der samles for mange mennesker, hvilket der efter politiets opfattelse er sket de seneste dage.

Særligt fokus

Men særligt henover pinsen, hvor solen har været fremme og temperaturene høje, har området været særdeles velbesøgt. Det fortæller politidirektøren fra Københavns Politi. 

”Vi har de seneste dage set rigtig mange borgere, der er strømmet til området langs Sandkaj og Göteborg Plads for at nyde det gode vejr. Desværre oplever vi, at der er for mange, der ikke følger sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger for at begrænse smittefaren fra Covid-19, og derfor etablerer vi nu et opholdsforbud i området,” siger Københavns politidirektør Anne Tønnes.

Københavns Politi vil i de kommende dage have en markant øget tilstedeværelse ved Sandkaj og Göteborg Plads, ligesom de også fortsat vil være synligt til stede i andre af de områder, hvor vi har erfaring for, at mange borgere søger hen. 

Perioden for opholdsforbuddet kan forlænges, hvis betingelserne for opretholdelse af opholdsforbuddet fortsat er opfyldt. 

Foto: Østjyllands Politi

 

 

Anbefalet til dig