Sæsonen er i gang: Nu advarer Fødevarestyrelsen

09/05/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
I værste fald kan det gøre dig syg.

Mest læste i dag

Foråret er godt i gang og rundt om hjørnet venter sommeren. 

Denne tid på året byder for mange på et glædeligt gensyn, med mange forskellige grøntsager og frugter, der nu igen er i sæson. 

Herunder finder vi rabarber, der kan bruges i et utal af retter. Oftest optræder rabarber i grød, kompot, marmelade, is, kager eller i andre retter fra det søde køkken.

Der er dog en væsentlig ting som man bør være opmærksom på, hvis man kaster sig over at bruge rabarber i madlavningen.

Det skriver Fødevarestyrelsen nu i et opslag på Facebook.

Kan gøre dig syg

Når man burger rabarber i madlavningen, er det nemlig yderst vigtigt, at man kun holder sig til at spise rabarberstilkene.

Det er dog til trods for, at nogle opskrifter med rabarber indeholder rabarberbladene også - men dem bør man ikke spise.

"SPIS IKKE RABARBERBLADE," lyder det kraftige opråb fra Fødevarestyrelsen på Facebook.

Fødevarestyrelsen uddyber også hvorfor, at man bør afholde sig fra at sætte tænderne i bladene.

Man bør holde sig til at spise rabarberstilkene - og aldrig bladene. Foto: Shutterstock

"Nogle opskrifter indeholder også rabarberblade, men det dem er det ikke en god idé at spise," skriver Fødevarestyrelsen og fortsætter:

"Rabarberblade indeholder nemlig stoffer, som kan gøre dig syg med opkast, diarré og forstyrret nyefunktion," lyder forklaringen fra Fødevarestyrelsen.

Det understreges også, at rådet gælder uanset om rabarberbladene er rå eller tilberedt - derfor bør man altså slet ikke spise dem.

Anbefalet til dig