SKAT advarer danskere: Fristen udløber fredag

Foto: Shutterstock

Fredag i denne uge er sidste chance, derefter er det for sent

Senest fredag den 15. oktober skal landets iværksætterselskaber, de såkaldte IVS’ere, enten være omregistreret til et anpartsselskab eller opløst. Alligevel mangler 10.000 IVS’ere at gøre en af delene – i værste fald bliver selskabet tvangsopløst.

"Der er få dage til fristen udløber, og hvis ikke ca. 10.000 iværksætterselskaber (IVS’er) kommer til tasterne og enten får omdannet sig til et anpartsselskab eller opløser sig, kan det i yderste konsekvens betyde, at selskaberne bliver tvangsopløst," oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse, inden de uddyber:

"Grunden til, at alle iværksætterselskaber skal opløses, skyldes, at Folketinget den 9. april 2019 foretog en ændring i Selskabsloven. Lovændringen forårsager, at alle eksisterende iværksætterselskaber enten skal omdannes til et anpartsselskab (ApS) eller opløses senest den 15. oktober 2021. I 2019 var der registreret ca. 40.000 IVS’ere i Danmark, og siden har ca. 75 procent enten omregistreret sig eller opløst selskabet."

Selv om der for ca. et halvt år siden eksisterede omkring 22.000 iværksætterselskaber, og bunken således er nedbragt betydeligt, efterlyser fagdirektør for Selskab i Skattestyrelsen Kenneth Joensen handling fra de tilbageværende:

"Det er selvfølgelig dejligt, at antallet af nuværende iværksætterselskaber er halveret det seneste halve års tid, men det ville være rigtig godt, hvis endnu flere nåede det inden fristen fredag. I yderste konsekvens risikerer et selskab tvangsopløsning," siger han

Læs også

Rørt Mette Frederiksen reagerer

Bed om erklæring

Hvis iværksætterselskaberne vil opløse sig selv på Erhvervsstyrelsens hjemmeside, kræver det først en erklæring fra Skattestyrelsen om, at selskabet ikke har gæld til skatteforvaltningen. Iværksætterselskaber skal også have angivet og betalt både moms og A-skat for at få en såkaldt §216 erklæring, der kræves.

"De sidste iværksætterselskaber har til og med fredag den 15. oktober, og jeg vil klart opfordre til - hvis man overvejer en opløsning - at man hurtigt kontakter os for at få en erklæring om, at selskabet er gældfrie til skatteforvaltningen," udtaler Kenneth Joensen i pressemeddelelsen

Læs også

Dyrlæge slår alarm: Din hund risikerer at miste livet