Solgt i SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Kvickly: Trækkes tilbage grundet alvorlig risiko

13/04/2022

Nicolai Busekist

Foto: Rune Johansen/Ritzau Scanpix
Har du været en tur i enten SuperBrugsen, Dagli'Brugsen eller Kvickly for at købe en cykelhjelm, skal du tjekke dens varenummer.

Mest læste i dag

Virksomheden Schou Company A/S har udsendt en pressemeddelelse, hvori de skriver, at et parti cykelhjelme, der er blevet solgt i både SuperBrugsen, Dagli'Brugsen eller Kvickly landet over, bliver trukket tilbage.

Foruden at være blevet solgt i de tre førnævnte supermarkeder, er de omfattede cykelhjelme også blevet solgt via COOP.dk Shopping, i byggemarkeder sat via en række webshops.

Tilbagetrækningen gælder for et parti af Rawlink-cykelhjelme, der har varenummer (Item No.) 44740 / 44741 / 44742 / 44743 / 44611. Der er ingen andre cykelhjelme fra Schou Company A/S, der er berørt af tilbagekaldelsen, lyder det.

Der er tidligere blevet udført en test af et parti af disse cykelhjelme. I denne forbindelse er der blevet konstateret en alvorlig risiko. Årsagen til dette er, at det materiale, der er anvendt i hjelme, revnede ved disse tests.

Schou Company A/S har udført en efterfølgende kontrol af andre partier af varen. Ud fra denne control har det ikke være muligt at fastslå, hvorvidt det er sikkert at bruge disse hjelme eller ej.

Til trods for dette, har de alligevel valgt at trække cykelhjelmene tilbage ud fra et forsigtighedsprincip. I pressemeddelelsen skriver de, at de tilbagekalder alle leverede Rawlink Urban Cykelhjelm fra slutbrugeren.

Såfremt at enten du, eller nogen du har kendskab til, der har købt en af disse hjelme, er det vigtigt, at den ikke bliver brugt mere. Er den købt til et barn, skal du sørge for at opbevare den uden for barnets rækkevide, indtil du kan levere den tilbage til butikken, hvor den er købt.

Når du leverer hjelmen tilbage, er der ikke et krav om, at du har en kvittering eller et andet bevis for, at du har købt produktet i den butik. Du får naturligvis dine penge retur, når du afleverer en hjelm, der har et af de førnævnte varenumre, som du finder på indersiden af hjelmen.

Anbefalet til dig