Sygeplejersker advarer danske forældre: Pas særligt på dette i disse corona-tider

13/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Danske børn synes at håndspritten er spændende. Foto: Shutterstock
Nu kommer lægerne fra Giftlinjen med en advarsel til alle danske forældre.

Mest læste i dag

Nu kommer Giftlinjen på Bispebjerg Hospital med en advarsel til forældre over hele landet. 

Giftlinjen får nemlig rigtig mange henvendelser fra forældre, der har fanget børnene med næsen i husholdningskemien. Nærmere bestemt håndspritten. 

Siden coronavirussen udsprang fra et madmarked i den kinesiske storby Wuhan og begyndte sin så godt som verdensomspændende spredning, er håndsprit rykket ind i mange danske hjem. 

Smager på håndsprit

Det er netop spritten, der især skaber problemer. Mange børn har nemlig smagt på håndspritten, og dette fører til forældrenes opkald til Giftlinjen.

De forsikrer dog fredag om, at en mundfuld håndsprit ikke er farlig. Det bedste råd er, at give barnet et glas mælk så hurtgit som muligt. Det tjener til at fortynde spritten.

Hvis barnet viser tegn på beruselse, skal man tage kontakt til sin praktiserende læge eller en vagtlæge, hvis det er udenfor familielægens åbningstid. 

Fjern de farligste ting

"Vi opfordrer til, at man går en runde i boligen og får stillet de farlige ting uden for børnenes rækkevidde. Forsøg at undgå ulykker i hjemmet," skriver Giftlinjen i en pressemeddelse, inden de fortsætter:

"Vi anbefaler desuden vores kemikalieliste på hjemmesiden under kemikalier, hvor man kan slå de enkelte kemikalier op."

​Giftlinjen er en del af Sundhedsvæsnet og er en landsdækkende telefonrådgivning, hvor alle kan få direkte råd og hjælp i tilfælde af forgiftning. 

Her sidder sygeplejersker, der er særligt uddannede inden for forgiftning, sidder klar ved telefonerne døgnet rundt. Der er desuden en farmaceut og læger fra Famakologisk, Arbejdsmedicinsk og Anæstesiologisk Afdeling tilknyttet. 

Er uheldet alligevel ude, er man selvfølgelig velkommen til at kontakte Giftlinjen, der gerne hjælper med en risikovurdering. Deres telefonnummer er 82121212

 

Anbefalet til dig