Tilbagekalder varer fra REMA 1000-butikker over hele landet

Foto: Shutterstock

Produktet er solgt i REMA 1000-butikker landet over, og kan udgøre en sundhedsmæssig risiko.

Har du været en tur i REMA 1000, og har forladt butikken med en pakke REMA 1000 Økologisk Grøn te med Kvæde, må du ikke drikke den.

Læs også

Kovending: Regeringen genåbner lyntest

Teen bliver nemlig tilbagekaldt af The Whole Company Food A/S, der er producenten bag den omtalte te. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

Ifølge Fødevarestyrelsen bliver teen tilbagekaldt, da der er påvist for højt et indhold af pesticidrester (chlorpyrifos) i​ produktet. Har man købt REMA 1000 Økologisk Grøn te med Kvæde med nedenstående oplysninger, er det derfor vigtigt, at man ikke drikker den.

  • Nettoindhold: 100 gram

  • Pakkedato: 09.03.2021

  • Bedst før: 09.03.2023

  • EAN-stregkode nr.: 5705830009012

Tilbagekaldelsen sker efter, at Fødevarestyrelsen har fået udført en risikovurdering af DTU Fødevareinstituttet.

Ud fra denne risikovurdering er det blevet konkluderet, at man ikke kan udelukke, at det indhold, der er af pesticidet chlorpyrifos i teen, kan udgøre en sundhedsmæssig risiko. Som tidligere angivet bør man af denne grund ikke drikke teen.

Læs også

Derfor ryger ingen ud af 'Vild med dans' i aften

Hvis man har købt en eller flere pakker af den omtalte økologiske grønne te fra REMA 1000, råder Fødevarestyrelsen til, at man enten leverer produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller selv skaffer sig af med det.