WHO kommer med corona-advarsel: Kræver hurtig indsats

19/07/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
WHO har tirsdag udsendt en ny corona-advarsel, efter mindre opmærksom på pandemien har fået konsekvenser.

Mest læste i dag

Tirsdag har Verdenssundhedsorganisationen (WHO) udsendt en advarsel om, at store dele af verden går et 'et udfordrende efterår og en udfordrende vinter' i møde.

Her bliver der henvist til, at der på det seneste har været mindre fokus på covid-19-pandemien. Som følge af dette, er der flere steder i verden sket en stor stigning i antallet af smittede.

Det mindre fokus, der har været på pandemien, og den store stigning, der har været i antallet af personer, der bliver syge som følge af smitte med covid-19, kan føre til nye problemer, lyder den seneste melding fra WHO.

Det er en advarsel, der er blevet udsendt i kølvandet på, at der på det seneste har været en markant stigning i antallet af nye tilfælde. Det skriver Ritzau.

Ifølge WHO er den store stigning et resultat af, at der generelt har været mindre opmærksomhed over for pandemien. Det kommer sig af, at der flere steder har været lave smittetal i en lang periode, men på det seneste har dette ændret sig.

Hans Kluge, der er regional direktør for Europa i WHO, har ifølge Ritzau gjort det klart, at deres vurdering er, at det er afgørende, at der bliver handlet hurtigt.

I samme ombæring fortæller han, at der er flere lande, der har brug for at reagere med det samme, da de skal udbedre 'huller' i deres overvågning.

Ikke nok med det, så fortæller han, at det kræver en hurtig indsats, hvis der skal undgås dødsfald.

I et interview med Reuters fortæller Hans Kluge desuden, at de europæiske lande skal skrue op for vaccineindsatsen og genindføre brug af mundbind, hvis de vil undgå, at der senere på året skal indføres strengere restriktioner.

Tæt på tre millioner nye smittetilfælde blev rapporteret i Europa i sidste uge, hvilket tegnede sig for næsten halvdelen af alle smittetilfælde på globalt plan.

Derudover lyder meldingen fra WHO også, at indlæggelsesraten er blevet fordoblet i samme periode. Hans Kluge fortæller desuden, at tæt på 3.000 personer dør af sygdommen hver uge.