AGF skal være med i ny eSuperliga

09/10/2018

Henrik Rothenbücher

AGF
Foto: AGF / Ole Nielsen
Superligaen har netop offentliggjort på et pressemøde, at der starter en helt ny eSuperliga op den 5. november. Turneringen kommer til at bestå af 16 mandskaber, og AGF er blandt de repræsenterede klubber.

Mest læste i dag

Når Superligaen går på vinterpause, er det fortsat muligt at heppe på ”De Hviie”. Superligaen har netop offentliggjort et nyt tiltag kaldet eSuperliga, hvor 13 af de nuværende Superligaklubber samt tre 1. Divisionsklubber skal dyste om at blive Danmarksmestre på det virtuelle græs.

For ganske få minutter siden offentliggjorde Superligaen på et pressemøde, at de har stiftet den nye eSuperliga, som kommer til at bestå af 16 hold. Alle holdene i Superligaen undtaget FC Nordsjælland har valgt at stille op, mens de tre 1. Divisionshold er Silkeborg IF, Lyngby samt FC Helsingør.

”Vi er enormt stolte af at kunne løft sløret for eSuperliga. Flere af Superliga-klubberne har været i gang med esport et stykke tid, mens det for andre er ret nyt. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Dreamhack, de har mange års international erfaring med afvikling af den her type turneringer. Vi ser frem til at levere et esport-produkt på af høj kvalitet, som kan matche det, der leveres på grønsværen,” lyder det fra Superligaens direktør Claus Thomsen.

Sådan fungerer eSuperligaen

Den nye eSuperliga kommer som nævnt til at bestå af 16 hold. Disse hold skal alle være repræsenteret af mellem to til fem spillere, hvor minimum to af disse skal være professionelle. I hver runde skal to spillere i kamp, og hvert hold spiller således en ude og en hjemmekamp mod en anden Superligaklub.

Når grundspillet er færdigt, vil ligaen blive delt over i to, og her vil de otte bedste klubber så skulle dyste om at blive Danmarksmestre. Der er en samlet præmiepulje på 365.000 kroner på spil.

eSuperligaen starter den 5. november, og den løber de følgende syv uger. Hvis man ønsker at følge eSuperligaen, så er der mulighed for det på tætteste hold. Discovery Network har nemlig sikret sig rettighederne til turneringen, som de vil vise både på TV og på streaming.

AGF har i forvejen et FIFA-hold, men hvilke spillere der kommer til at repræsentere ”De Hviie” i eSuperligaen er endnu ikke meldt ud.

 

Anbefalet til dig