Vi har vænnet os til at skimme os igennem nogle massive menukort i jagten på Vejles bedste Take Away. Menukortet hos Bella Milano er ingen undtagelse, omend kortet ikke er helt så uoverskueligt som andre steder. Foruden pizzaer i forskellige afskygninger, kan man dog også få både pasta-, kebab- og grillretter.
Ret hurtigt besluttede vi os for en pizza ved navn Parma med tomatsauce, mozzarella, oregano, serranoskinke, rucola, fetaost og olivenolie og en Spaghetti Bolognese med brød og salat.
Ankom til tiden
Ved levering fik vi at vide, at maden ville ankomme klokken 19.35 og stort set på sekundet blev der ringet på døren, og vi fik overbragt retterne.
Hurtigt kunne vi konstatere at retterne havde været forsvarligt pakket ind under transporten. Både brød, pizza og pasta var stadig varm. Maden så desuden appetitlig ud, så der var ingen forbehold før vi satte tænderne i maden. Tværtimod.
Sublim pizza
Heldigvis blev vi på ingen måde skuffede, da vi satte tænderne i den flotte pizza. I første omgang testede vi dog lige bunden i den klassiske sprødhedstest, som blev klaret med bravour.
Ikke nok med at bunden var sprød, den var også let og luftig. Præcis som en pizzabund bør være. I det hele taget var det en dejlig pizza. Alle råvarerne kom til deres ret.
En meget smagfuld serrano-skinke blev fint suppleret af fetaen, og en pivfrisk rucola med fine bitre toner, som ikke kammede over. Det hele bundet sammen af en sirlig tomatsauce og en lækker mozzarella.
”Det er klart en af de allerbedste Take Away-pizzaer jeg har fået i mit liv. Der er ikke meget, der kan forbedres,” sagde den ene anmelder, og den anden måtte erklære sig enig.
Skal man absolut kritisere noget, virker det en smule paradoksalt, at en pizza ved navn Parma er dækket af Serrano- og ikke Parma-skinke. Serranoen var dog yderst smagfuld og gjorde kun godt for pizzaen. Det var dog lige før, at den salte skinke i kombination med den salte feta gjorde at pizzaen blev for salt – og det endda for to saltgrise som anmelderne. Dog kun lige før: Det var en sublim og velkomponeret pizza.
Ingen bid i spaghettien
Hvad angår bolognesen var begejstringen desværre ikke lige så stor. Først og fremmest må man dog give cadeau til Bella Milano for forsøget. Det var absolut ikke en Bolognese, som de fleste Knorr-danskere kender den. Det var mere en italiensk Ragú alla bolognese med færre ingredienser og mindre kød. En sådan ret kan være umådeligt lækker, men det er også en meget nøgen ret, som kræver at alt spiller. Desværre gjorde det ikke det.
Spaghettien, som alt andet lige spiller hovedrollen, var ikke på nogen måde al dente - faktisk på det nærmeste udkogt. Derudover manglede saucen både smag og salt. En klassisk italiensk Ragú kan netop på grund af sin simpelhed og smagfuldhed være utrolig lækker, men det var denne udgave desværre ikke. Der er dog pluspoint for et hæderligt forsøg på at lave en autentisk ret, og alt andet lige er det sikkert heller ikke helt nemt at ramme biddet i sin spaghetti, når man skal medregne transporttid.
Foruden de to hovedretter var der også brød og salat med til bolognesen. Ganske kort kan man sige om brødet, at det var kedeligt. Salaten derimod var sprød og frisk med en dejlig mild cremefraiche-dressing til. Simpelt og lækkert, som det italienske køkken kan være.
Konklusionen:
For de to retter inklusive levering måtte vi punge 145 kroner ud. Det må absolut siges at være fair. Friske og gode råvarer er ikke billige, og det var absolut, hvad vi fik.
Pizzaen var uden sammenligning den bedste pizza, vi hidtil har fået. Råvarerne var velvalgte, og spillede hver især en rolle og den sprøde og luftige pizzabund var sublim. Man kan naturligvis være heldig at ramme den perfekte bund, men valget af råvarer, tyder på at det ikke blot skyldes held.
Bolognesen derimod var fejlslagen og næsten udkogt, men der er point for forsøget på at lave en ærlig ret, som ikke er pøset over med kolossale mængder kødsauce. Uden at vide det, så tyder det på, at der findes ægte italiensk hjerteblod i køkkenet hos Bella Milano.
Alt i alt ender vi med at give Bella Milano følgende vurdering:
Selvom bolognesen og et ret kedeligt brød trækker ned, så trækker fair priser, en glimrende salat og en sublim pizza Bella Milano op til den næsthøjeste karakter på skalaen: 5 bølger.
SÅDAN GØR VI:
Vi bestiller det på menukortet, vi tror vil skabe den bedste smagsoplevelse for os selv, men altid minimum to forskellige retter.
Vi kigger på:
1. Bliver maden leveret til tiden. Nogle bestillinger bliver foretaget i dagtimerne, andre om aftenen, så derfor ser vi ikke på, hvor hurtigt det ankommer – men blot om den ankommer nogenlunde til den lovede tid.
2. Maden – naturligvis det vigtigste parameter. Er den stadig varm, når den ankommer? Smager det godt, og stemmer det overens med, hvad der er bestilt.
3. Prisen – Pris og kvalitet bør naturligvis hænge sammen. Hvis maden er i den billige ende, kan det godt betyde, at vores forventninger er mindre. Derimod forventer vi også, at man kan smage forskel, når maden er i den dyrere ende.
Stedet får mellem nul og seks bølger.